Japanci ne žele Olimpijske igre ni ovog leta: Čak 80% se protivi održavanju u sprovedenoj anketi!

Na Dalekom istoku se boje novog širenja virusa korona

  • 0
Olimpijske igre, Tokio

Foto: Tanjug/AP

I dok svi čekaju naredno leto, tokom kojeg će se konačno održati odložene Olimpijske igre u Tokiju, čini se da isto raspoloženje ne vlada u mestu gde bi trebalo da se nađu svi sportisti sveta. Naime, oko 80 procenata Japanaca izjavilo je u anketi koju je sprovela nacionalna novinska agencija Kjodo da igre treba ili otkazati ili odložiti.

Metodom slučajnog uzorka anketirano je 715 domaćinstava sa biračkim pravom. Nešto više od trećine (35,3%) reklo je da Olimpijske igre treba u potpunosti otkazati, dok je 44,8% izjavilo da bi Igre morale da se odlože još jednom.

Kako dalje navodi Rojters, premijer Jošihide Suga je na udaru, uprkos tome što je na širem području Tokija uvedena vanredna situacija, jer većina Japanaca smatra da su mere zakasnele i da je moralo da se reaguje dosta ranije.

Slična anketa sprovedena je u decembru, a tada je oko 63% ljudi reklo da ne želi da se Olimpijske igre održe u Tokiju ovog leta. Može se reći da je glavni krivac za dalji porast, sve veći procenat zaraženih u Japanu. Ova zemlja registrovala je ukupno 280.775 slučajeva do sada, a od posledica zaraze preminulo je oko 3.996 ljudi.

Olimpijske igre u Tokiju zakazane su za period od 23. jula do 8. avgusta, a iz Međunarodnog olimpijskog komiteta su već nekoliko puta isticali da će se one održati.

Video: Rukometaši Srbije odigrali su nerešeno protiv Francuske

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA