≫ 

Preminuo džudista, osvajač zlatne Olimpijske medalje: Detalji smrti nepoznati!

Legenda gruzijskog džuoda David Kikaleišvili preminuo u 50. godini

  • 0
David Kikaleišvili Printskrin: Youtube/Mercuryu Judo

Osvajač zlatne olimpijske medalje na Igrama u Barseloni 1992. godine, nekedašnji džudista David Kikaleišvili preminuo je u ponedeljak 11. januara.

Ovaj veliki šampion je trebalo da proslavi jubilarni 50. rođendan u februaru, a o njegovoj smrti javnost je obavestila Džudo f18ederacija Rusije.

Uzrok smrti i dalje nije poznat, ali se zna da je prošle godine javnost upoznata sa činjenicom da je imao problema sa srcem i da je zbog toga i zvaršio na bolničkom lečenju.

Počasni master sportskih nauka preminuo je 11. januara u 49. godini. Svi izražavamo najdublje izraze željenja i saučestvujemo u bolu njegove porodice i prijatelja, kao i svih u Gruziji.

Tokom karijere David je osvojio tri medalje ne EP, a bio je i osvajač bronze na šampionatu Starog kontineta 1990. godine. Džudista rođen u Gruziji bio je dvostruki osvajač sredbrne medalje, ali i trećeg mesta na šampionatima sveta.

Osim po sjajnim rezultatima ostaće zapamćen i kao čovek koji je ostao bez drugog odličja na OI zbog toga što je tokom Igara u Atlanti 1996. godine otišao u pogrešnu dovranu i zbog toga se nije pojavio na startu turnira.

Po završetku karijere u svetu džuda prešao je u MMA svet. Imao je tri borbe od kojih je jednu dobio (debi 1995. godine). Poslednji put u ovom sportu se nadmetao 2003. godine kada je poražen.

Video: Putinu olimpijski šampion povredio prst tokom sparinga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA