"Najdraži trofej osvojio sam u Zagrebu, pred 15.000 Hrvata": Karabatić o najvećoj pobedi karijere

Bio je to rukometni spektakl o kom se i danas priča

  • 1
nikola karabatić Foto: MN Press

Nažalost, rukometni fanovi neće biti u prilici da još jednom u akciji gledaju sjajnog Nikolu Karabatića na velikom takmičenju, na svetskom prvenstvu koje kreće u Egiptu ovih dana. Jedan od najboljih rukometaša u istoriji ove igre se oporavlja od povrede ukrštenih ligamenata kolena, pa će samo kao navijač posmatrati put novi napad "Trikolora" na svetsko zlato.

Karabatić je i zbog svojih korena (rođen u Nišu), ali najviše zbog velikog i dugog rivalstva sa hrvatskim rukometnim timom, uvek zanimljiv sagovornik za medije u našem komšiluku, pa je i sada, pred start SP, izneo očekivanja o dometima obe selekcije u Egiptu.

Naravno, neizbežno je bilo prisećanje na neke legendarne mečeve Hrvatske i Francuske, a kada je reč o duelima ove dve rukometne sile, uvek se misli na "onaj" jedan - finale Svetskog prvenstva 2009. godine u Zagrebu.

Na pitanje novinara HRT-a, koja mu je najdraža titula u karijeri, kapiten Pari Sen Žermena nije dugo razmišljao.

- Najdražu titulu sam osvojio usred Zagreba, u finalu SP-a pobedili smo Hrvatsku, pred 15.000 Hrvata koji su bili protiv nas i protiv mene. Nikada to neću zaboraviti, to je najveći trenutak moje karijere. Mama i tata su bili u publici u zagrebačkoj Areni - prisetio se Karabatić večeri u kojoj je Ivano Balić odbio da dođe na podijum i da uzme srebrnu medalju, slomljen zbog odluka danskog sudijskog para Pedersen - Olsen u finalu o kojem se i dan danas priča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    14. januar 2021 | 11:38

    Још слађе би било да си то освојио са Србијом!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA