Kiril Lazarov je kao vino: Legendarni Makedonac se upisao u istoriju Svetskih prvenstava u rukometu

Čuveni igrač postao prvi kojem je pošlo za rukom da zatrese mrežu na planetarnim smotrama u četiri različite decenije

  • 0
Kiril Lazarov Foto: Youtube / Printscreen

Reprezentacija Severne Makedonije je u poslednjem trenutku dobila priliku da zaigra na Svetskom prvenstvu u rukometu u Egiptu, a Kirilu Lazarovu je tako omogućeno da ostvari neverovatan podvig. Naime, rukometaš iz zemlje naših južnih komšija postao je prvi igrač koji je postigao gol na Svetskom prvenstvu u četiri različite decenije.

On je sinoć protiv Švedske u porazu njegovog tima (32:20) dao pet golova, a zanimljivo je da je prvi put zatresao mrežu takođe u Kairu na Svetskom prvenstvu održanom 1999. godine na meču protiv Saudijske Arabije. Tada je imao samo 19 godina.

Na sledeće četiri planetarne smotre Makedonaca nije bilo, vratili su se 2009. godine kada je domaćin bila Hrvatska, a Lazarov je srušio rekord Svetskim prvenstava sa čak 92 gola na svom kontu.

Posle Hrvatske, Severna Makedonija je učestvovala na četiri od pet prvenstava sveta. Logično, Lazarov je nastavio da „rešeta“ protivničke mreže, a 2017. godine je takođe bio najbolji strelac sa 50 pogodaka.

Lazarov je profesionalno počeo da se bavi rukometom 1995. godine, kada je igrao za Borec. Odatle je prešao u Pelister, a zatim je dve godine nastupao za Zagreb. Dobre partije u Hrvatskoj su ga preporučile Vespremu, gde je proveo dugih pet godina, odakle se vratio u Zagreb za drugi mandat. U prošloj deceniji nastupao je za Al Sad, Sijudad Real, Atletiko Madrid, Barselonu, a trenutno je član Nanta.

Video: Rukometaši Srbije odigrali su nerešeno protiv Francuske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA