≫ 

Senzacija na SP u rukometu: Hrvati posle -6 jedva izvukli remi protiv Japana, Nemci su prava sila

Ekipa sa zemlje izlazećeg sunca je većim delom meča imala po tri-četiri gola prednosti, pa su čak išli i do +6

  • 1
Rukomet Srbija - Hrvatska Foto: Marko Jovanović

Rukometna reprezentacija Hrvatske obrukala se na startu Svetskog prvenstva pošto je remizirala sa Japanom 29:29, ali su komšije dobro i prošle pošto su imale u jednom momentu čak šest golova zaostatka!

Hrvati su prvi poveli, ali od prednost 1:0 više nijednom nisu bili ispred Japanaca. Ekipa sa zemlje izlazećeg sunca je većim delom meča imala po tri-četiri gola prednosti, pa su čak išli i do +6, ali za protivnika su imali ekipu svetske klase koja je na vreme shvatila da bi mogla da doživi veliku bruku, pa je krenula da igra.

Poravnanje je stiglo na 23:23, a nakon toga je bila čak šest puta klackalica od vođstva Japana do egala, da bi Hrvati u poslednjem momentu, pet sekundi pre kraja iz sedmerca, uspeli da poravnaju i izvuku bod -

Najbolji u sastavu Japana bili su Agarie i Tokuda sa po pet golova, a po četiri puta su se upisali Jošino i Motoki. Na drugoj strani, Marić je sa sedam golova najviše kumovao tome da se izbegne poraz, dok su Duvnjak i Cindrić postigli po četiri pogotka.

Nemci su pokazali svu svoju snagu protiv nejakog Urugvaja koji nije bio dostojan ni kao sparing partner pošto je evropska ekipa slavila sa 43:14.

Do poluvremena je već bila dvocifrena prednost, a na kraju čak 29 razlike što je ujedno i najveća prednost. Među Nemcima je prednjačio Kastening sa devet golova, a Šiler i Šmit su po pet puta bili precizni.

Španija je sa Brazilom odigrala istim rezultatom kao i Hrvati sa Japancima (29:29), iako su na poluvremenu imali tri gola prednost, dok je Katar slavio protiv Angole 30:25, a uspešna je bila i Argentina koja je bila bolja od Konga 28:22.

Video: Nova pobeda rukometaša Srbije: Ubedljiv trijumf nad Grčkom za iskorak ka Evropskom prvenstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA