Bilo je i očekivano: Korona otkazala prvi duel na Svetskom prvenstvu u rukometu

Zelenortska ostrva nemaju dovoljan broj igrača za meč sa Nemačkom

  • 0
Rukometaši Zelenortskih ostrva Foto: Youtube / Printscreen

Redom su pred sam početak odustajale selekcije Češke i SAD-a, zamenili su ih Severna Makedonija i Švajcarska i tako omogućili da Svetsko prvenstvo u rukometu počne bez problema. Međutim, odmah po dolasku u Egipat, igrači su počeli da se žale na uslove, prednjačili su Norvežani koji su tvrdili da će se na turniru svi zaraziti, a izgleda da nisu bili daleko od istine.

Korona je tako već u grupnoj fazi takmičenja počela da pravi probleme, pa je tako otkazan susret između Nemačke i Zelenortskih ostrva, reprezentacije koja se prvi put našla na ovom nadmetanju. Afrička selekcija nema deset igrača i jednog golmana na raspolaganju, što je prema protokolu neophodno kako bi meč bio odigran.

IHF je meč već registrovao službenim rezultatom 10:0 u korist Nemačke, koja je u prvom kolu već ubedljivo savladala Urugvaj rezultatom 43:14. Sa druge strane, afrička selekcija je poražena od Mađarske (34:27) i ostaje nada da tom prilikom nisu zarazili još nekoga iz tima naših severnih komšija.

Podsetimo, Srbija se ne takmiči na ovom Svetskom prvenstvu, jer nije uspela da prođe kroz kvalifikacione susrete.

Video: Rukometaši Srbije odigrali su nerešeno protiv Francuske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA