"Trenirao je i Ljubu Zemunca": Duda i Vučić su kod jedne slike posebno zastali na izložbi Radničkog

Legendarni trener Dušan Ivković objasnio je predsedniku Srbije kakve je sve zasluge za Radnički imao čuveni rvački šampion Miroslav Čitaković

  • 5

Sportsko društvo Radnički jedno je naših najstarijih, a verovatno i najstarije, sportsko društvo, koje je uspevalo da sačuva svoje ime, u teška posleratna vremena i kada je bilo drugačije naređeno, kao i svoju tradiciju i velike ljude.

Povodom veka od osnivanja (1920 - 2020) SD Radnički napravljena je izložba u Muzeju Jugoslavije, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao tu čast da ga legenda sa Crvenog Krsta, proslavljeni košarkaški trener Dušan Ivković provede kroz izložbu i ispriča istoriju Radničkog.

Miroslav Ćitaković, Dušan Ivković, Aleksandar Vučić Foto: Telegraf

Ivković i Vučić su preleteli decenije uspešne istorije kluba sa Crvenog Krsta koji je iznedrio mnogo reprezentativaca Jugoslavcije i ima 40 titula državnog prvaka u svim sportovima.

Zajedno su prolazili pored slika legendi Radničkog poput Tome Hladnog legende boksa, Ranka Žeravice čuvenog trenera, Svetlane Kitić najbolje rukometašice u istoriji ovog sporta.

Video: Dušan Duda Ivković primio je priznanje za životno delo

Ipak, kod jedne slike su zastali, a to je slika Miroslava Čitakovića Čire legendarnog rvača Radničkog i Jugoslavije. Međutim, njgeova veličina je bila u tome što je kasnije spremao fizički sve sportsite Društva, što je konstatovao predsednik Aleksandar Vučić.

Dušan Ivković se nadovezao da je naviše voleo da radi sa košarkašima, a da je svojevremeno ceo Beograd dolazio kod njega na treninge,pa čak i žestoki momak Ljuba Zemunac.

Kao sportski kolektiv iznedrili su 300 reprezentativaca, koji su osvojili 20 olimpiskih medalja, 29 odličja sa svetskih i 51 medalju sa evropskih prvenstava.

Video: Duda Ivković: Radničkom sam ostao veran kao pas

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Legenda

    18. januar 2021 | 15:19

    Čika Ćira! Legenda! Ljudina!

  • NSCZ

    18. januar 2021 | 16:32

    Cek cek ovde sad nesto nije jasno!!! Vucic nije dao Dudi da pravi oprostaj u Beogradu vec je covek morao u Atinu. A sad se ‘lizu’. Sta tu nije u redu?!

  • Borko

    18. januar 2021 | 17:19

    E ako je trenirao Ljubu Zemunca onda je zaslužio da bude u aleji velikana I to je neki minimum Ili spomenik na Slaviji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA