≫ 

Olimpijski komitet proglasio najbolje: Bobana i Novak laureati za 2020. godinu

Najuspešniji mladi sportista je hokejaš Matija Dinić dok je specijalno priznanje dobila džudistkinja Andrea Stojadinov

  • 0
bobana veličković Foto: MN Press

Teniser Novak Đoković i strelkinja Bobana Momčilović Veličković (posthumno) proglašeni su za najbolje sportiste za 2020. godinu u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Ove godine nije bilo svečanoasti, pa su najbolji proglašeni u specijalnoj emisiji na RTS-u.

U kategoriji najuspešniji mladi sportista, prestižno priznanje je osvojio je hokejaš Matija Dinić. Specijalno priznanje za ostvarene rezultate dobila je mlada džudistkinja Andrea Stojadinov.

Priznanje “Olimpijsko srce - general Svetomir Đukić” za doprinos olimpizmu i jačanju olimpijskog pokreta posthumno je dodeljeno profesorki Ivanki Gajić.

Usled situacije sa pandemijom virusa Covid - 19, najveći broj međunarodnih reprezentativnih ekipnih takmičenja je odložen, te naši timovi nisu bili u prilici da ostvare kriterijumske rezultate za osvajanje trofeja.

Iz tog razloga, nisu dodeljena priznanja najuspešnijem muškom i ženskom timu.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković istakao je da je iza srpskih sportista, kao i iza cele planete, ostala jako teška godina, ali da u novu, olimpijsku godinu, ulazimo sa puno optimizma i želje za dobrim rezultatima u Tokiju.

- Iza nas ostavljamo izazovnu godinu koja je trebalo da bude olimpijska i koja je trebalo da nam donese mnogo sportskih uspeha i radosti. Okolnosti su, međutim, uslovile da realnost bude sasvim drugačija - rekao je Maljković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA