≫ 

Neverovatna priča najdebljeg rukometaša Svetskog prvenstva: Zvao ga lično i Šekil O'Nil

Gotje Mvumbi Teri iz Konga je nova rukometna zvezda

  • 9
Gotje Mvumbi, rukometni Šekil O'Nil

Foto: Profimedia

Svako veliko takmičenje donese nekoh heroja iz senke ili momka koji osvoji svet svojom pojavom. Na Svetskom prvenstvu u rukometu je to pošlo za rukom Gotjeu Mvumbiju (26) pivotmenu Demokratske Republike Kongo, momku koji je postao planetarno poznat kao rukometni Šek.

Ovaj rukometaš, kao od stene odvaljen, odmah je zapao za oko fotoreporterima sa Svetskog prvenstva, jer se izdvojio svojom korpulentnošću u odnosu na sve ostale igrače.

Gotje je visok skoro dva metra (1,95m) i težak je 137 kilograma. Bez dileme je najteži igrač na prvenstvu, a posle pisanja medija o njemu vest o momku iz Kinšase stigla je čak i do Šekila O'Nila, sa kojim su poredili reprezentativca Konga.

- Rekli su mi da si ti rukometni Šek. Šta se dešava? - poslao je O'Nil poruku Mvumbiju na Instagramu.

Poruka košarkaške zvezde oduševila je rukometaša, koji ističe da su mu se ostvarili snovi.

- San je postao java, nešto što nisam verovao da će se desiti! moj idol Šekil O'Nil, moja zvezda, i ja smo jedan drugom zahvalili i pružili podršku. Ne razumem najbolje šta se dešava, ali moram da ti kažem, živite svoje snove i borite se za to šta ste - odgovorio je emotivno Gotje Mvumbi.

 

Inače, Mvumbi je do sada na mečevima protiv Danske i Argentine postigao po četiri gola, a ključni meč za Kongo biće duel protiv Bahreina u utorak od 18 časova, kada će voditi direktnu bitku za plasman u naredni krug i istorijski rezultat.

Uprkos očiglednom višku kilograma, Gotje je iznenadio rukometni svet zbog izuzetne okretnosti i eksplozivnosti, iako je jasno da mu je brzina očigledan problem. Gotje je u svom rodnom Kongu završio srednu školu za trgovinu i elekričnu energiju, bio je asistent u srednjoj školi i na fakultetu, a pre dolaska u Egipat hteo je da završi obuku u auto-školi.

Zbog kilaže je ostao bez prilike da još 2012. godine napravi ozbiljniju rukometnu karijeru, jer je još sa 18 godina imao ozbiljan problem sa kilogramima i tada su treneri procenili da talenat koji poseduje ne može da dođe do izražaja zbog viška kilograma.

Klub je angažovao i nutricionistu, ali nije pomoglo.

Pogledajte i neke od fotografija rukometnog Šeka koje zbog kojih je glavna tema Svetskog prvenstva u rukometu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .i.

    19. januar 2021 | 16:51

    137 kila?? Mozda,ali samo u stomaku...

  • Maja 18

    19. januar 2021 | 17:32

    Mlad dečko ima samo 26 godina a izgleda kao zreo čovek od 36 godina! Mladi gojazni momci mnogo starije izgledaju!

  • Jea

    19. januar 2021 | 17:18

    kad bi sam trc'o,stigao bi treci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA