≫ 

Organizator OI iz Londona uzburkao javnost: Olimpijske igre se neće igrati ni ove godine?!

Zvaničnik Japana, Taro Kono, pribojava se da i pored svega što se radi, može da se desi nešto nepredviđeno.

  • 3
Olimpijske igre Foto: Freepic

Organizatori već prave plan o otkazivanju Olimpijskih igara u Tokiju, ispričao je član organizacije OI u Londonu, Ser Kit Mils.

Olimpijske igre će se održati ove godine i sve se radi kako bi do toga došlo, još ranije je izjavio premijer Japana, Jošihide Suga, ali Mils ne smatra da je tako.

- Posmatrajući pandemiju širom sveta, u Južnoj Americi, u Severnoj Americi, u Africi i po Evropi, ne izgleda dobro. Da sam u cipelama organizatora u Tokiju, već bih pravio plan o otkazivanju i siguran sam da oni to već imaju - rekao je Mils.

On takođe navodi da će Japanci, najverovatnije, čekati poslednji momenat da objave otkazivanje, jer se nadaju ubrzanom oporavku planete od pandemije uz vakcinaciju.

- To je teška odluka, ne bih želeo da sam u njihovoj koži. To bi bila tragedija - izjavio je Mils.

Zvaničnik Japana, Taro Kono, pribojava se da i pored svega što se radi, može da se desi nešto nepredviđeno.

- Potrebno je da se pripremimo najbolje moguće za ono što predstoji, a to mi i činimo. Ipak, može sve da pođe u raznim pravcima - rekao je Kono.

Sa druge strane, portparol organizacije u Tokiju, Masa Takaja, tvri da se o odlaganju nije ni razgovoralo.

- Da budem jasan, mi do sada nismo diskutovali o novom odlaganju Igara. Svim snagama smo skoncentrisani na cilj kako bi priuštili sigurne i bezbedne Olimpijske igre ovog leta. Vidimo šta se dešava na svetu, ali mi ćemo organizovati Igre ove godine koje će da počnu 23. jula - bio je decidan Takaja.

Korona je i dalje daleko najbitnija tema i 2021. godine, još uvek su mnoge zemlje pod karantinima i restrikcijama, a već smo na pragu februara. Pitanje je kakva će situacija biti za dva ili četiri meseca, ali se nadamo da Olimpijske igre imaju svoj prostor ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    19. januar 2021 | 19:13

    Englezima zabrana igranja na OI.

  • 🖖

    19. januar 2021 | 17:28

    To znamo!

  • Hulk

    19. januar 2021 | 23:05

    Olimpijske igre odavno nisu više ono što su bile. Mogu ih trajno ukinuti. Karate nije olimpijski sport a Brejk dens jeste !!! Sprdnja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA