"Okupe se sedam dana da pijanče": Bivši hrvatski rukometaš izneo šokantne tvrdnje o našem timu

Bojan Jović uporedio našu rukometnu reprezentaciju sa hrvatskim košarkaškim timom

  • 3
Rukometna reprezentacija Srbije, Toni Đerona

Foto: MN Press

Svetsko prvenstvo u Egiptu je u toku, nije baš da sve protiče u najboljem mogućem redu, ali polako, ali sigurno se bližimo onom najzanimljvijem delu. Srbije nema na planetarnoj smotri, ali je pod palicom Tonija Đerone nekako sve krenulo na onu pravu stranu u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, gde smo savladali Francusku u Zrenjaninu, a potom odigrali nerešeno sa njima u Kreteju.

Nismo bili tako blistavi ranije, kao što su to recimo bili Hrvati. To je podvukao i nekadašnji igrač tamošnje reprezentacije, Božidar Jović, koji je za hrvatski „Indeks“ uporedio hrvatsku košarku i srpski rukomet.

- Srbi imaju drugi problem, o tome mi je pričao i moj prijatelj i cimer iz juniorskih dana, Nenad Peruničić, koji je bio selektor Srbije. Oni nemaju kult reprezentacije i okupe se u Beogradu kako bi sedam dana bančili i pijančili. Peruničić kaže da mi Hrvati dolazimo u reprezentaciju sa srcem i dušom, a ne da pobegne od klupskih obaveza – kaže Božidar Jović.

Međutim, izgleda da će se to promeniti u narednim mesecima, jer je novi selektor posložio kockice i sada su rezultati i te kako vidljivi. Videćemo da li će se otarasiti i ovih starih navika, ako uopšte i postoje, kako kaže Jović.

- Istina, to asocira na našu košarku. I davno mi je to rekao moj prijatelj Bogdan Bogdanović. Eh, da barem mi košarkaši svi želimo doći i da izgaramo za hrvatsku reprezentaciju više nego za klub, bili bismo bolji od njih u košarci, to garantujem. Eto, tako Srbi grizu za košarku, kao mi za rukomet – kaže Jović u zaključku za „Indeks“.

Video: Rukometaši Srbije odigrali su nerešeno protiv Francuske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    20. januar 2021 | 17:54

    Isto tako,kada bi mi doveli selektora u fudbalu,koji nece dozvoljavati da mu se fss mesa u odabir ekioe,bili bi bolji od vas hrvata u fudbalu...

  • AAT

    20. januar 2021 | 18:59

    Prestanite vise da se poredite sa Srbijom. Ma svuda bi vi bili bolji da nije ovoga ili onoga I da naravno mi nevolimo reprezentaciju I neigramo srcem I dusom kao vi, jer mi neznamo sta to znaci. Ali, vazno je da bi ste vi i zadnju banku dali, i zadnjicu prodali da budete bar Malo u nasoj kozi. Medjutim, posto je to nemoguce, onda mozete bar da nas pljujete i omalovazavate i tako lecite svoje teske komplekse i frustracije.

  • Papilon

    20. januar 2021 | 20:43

    Ne znam za rukometase ali za fudbalere znam posto sam licno video kako izgleda to okupljanje. Bancili su danima na pripremama pre utakmice i naravno posle izgubili, verovatno je isto i u rukometu, ne verujem da bi ovaj lik to tek tako izmislio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA