Frka u Japanu: Vlada tajno zaključila da Olimpijske igre ne mogu da se održe, ali će ih ipak biti

Premijer Jošihide Suga istakao je da će Olimpijske igre biti sjajna prilika da se pokaže pobeda čovečanstva nad koronavirusom

  • 1
Olimpijske igre Foto: Tanjug-AP

Japanska vlada je odlučna da održi Olimpijske igre u Tokiju ovog leta, tako poništavajući tvrdnje o potpunom otkazivanju koje su se pojavile tokom jučerašnjeg dana. Naime, kako piše Tajms of London, a prenosi ugledni CNN, japanska vlast se na privatnom sastanku složila da one ne bi mogle da se održe zbog trenutne pandemije, ali će se uprkos svemu, pa i protivljenju građana održati po planu.

Podsetimo, čak 80% građana Japana je za odlaganje ili otkazivanje Olimpijskih igara, na osnovu nedavne ankete, a Premijer ove zemlje, Jošihide Suga je izrazio volju i želju da se one ipak održe i da su u planu brojni sastanci kako bi se do tančina utvrdile mere koje će važiti u Tokiju ovog leta.

- Svi, počevši od vlasti u Tokiju, preko Organizacionog komiteta i MOK-a, pa do Vlade Japana su posvećeni organizaciji Igara. Nadamo se da će se život vratiti u normalu što je pre moguće i da ćemo moći da se pripremimo za bezbedne Igre – navodi se u saopštenju Premijera.

On dodaje da će Olimpijske igre u Tokiju biti pobeda čovečanstva nad koronavirusom, a ujedno i prilika da se pokaže kako se Japan izgradio nakon strašnog zemljotresa 2011. godine.

- Igre će kao i uvek biti simbol čovečanstva, moći ćemo da pokažemo pobedu nad koronom i pokažemo kako se Japan oporavio od razornog zemljotresa i cunamija – rekao je Suga.

Drugi čelnici Olimpijskog komiteta takođe su istakli da otkazivanje Igara nije u planu. Ali gde ima dima, obično ima i vatre, pa ćemo videti kako će se situacija odvijati u predstojećim sedmicama. Do početka Igara preostala su 182 dana.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA