MOK odbacio svaku sumnju, Olimpijske igre biće održane ovog leta!

Vesti o eventualnom otkazivanju i pomeranju Igara su lažne, tvrde u MOK-u

  • 0
Olimpijske igre, Tokio

Foto: Tanjug/AP

Iz dana u dan stižu oprečne informacije vezane za Olimpijske igre u Tokiju ovog leta. Neki tvrde da će biti nemoguće održati ih u doba pandemije, građani Japana izričito se protive njihovom održavanju i traže barem da se odlože, ali iz MOK-a su danas stigle pozitivne vesti po ljubitelje sporta.

Naime, ranije danas su počele da kruže vesti kako je Vlada Japana na tajnom sastanku rekla da će biti nemoguće održati Igre ovog leta. MOK tvrdi suprotno i kaže da je sve velika laž.

- Počele su da kruže vesti danas kako je Vlada Japana na privatnom sastanku odlučila da će Olimpijske igre u Tokiju morati da budu otkazane zbog koronavirusa. To je kategorični netačno. Na sastanku sa MOK-om prethodnog jula doneta je odluka da će ceremonija otvaranje biti održana 23. jula, a da će se raspored prilagoditi situaciji. Svi rade zajedno kako bi Igre bile uspešno organizovane – kažu u MOK-u.

Dodaju iz Olimpijskog komiteta da će biti preduzete sve neophodne mere kako bi svi bili sigurni od koronavirusa.

- Sprovešćemo sve protivmere za prevenciju kovida i radićemo zajedno sa Organizacionim komitetom i vlastima u Tokiju, kako bi Igre bile bezbedne ovog leta. Sa prijateljima iz Japana, MOK ostaje na putu da organizuje Olimpijske i Paraolimpijske igre ove godine – zaključuje se u saopštenju.

Video: Dominacija Čuke nad Mariborom: Pogledajte najbolje trenutke utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA