Kanzas izlazi na crtu Brejdiju za Lombardijev trofej, Čifsi razbili Bilse za plasman na Super Boul

Veliki duel odigraće se kroz dve nedelje u Tampi na Floridi

  • 0
Patrik Mahoms Foto: Tanjug / AP

Kakav Super Boul ćemo gledati za nešto manje od dve nedelje! Kasno sinoć je Tom Brejdi sa svojim Tampa Bej Bakanirsima uspeo da se domogne velikog finala, a noćas se u čorbu umešao Kanzas Siti, koji je „razbio“ Bafalo Bilse – 38:24, iako je nakon prvog kvartala imao rezultatski zaostatak.

Kanzas je inače aktuelni branilac titule NFL šampionatu. Tako ćemo u 55. Superboulu gledati okršaj neuništivog Toma Brejdija i Patrika Mahomsa, kojeg mnogi smatraju za naslednika čuvenog asa na tronu NFL lige. I dok će nekadašnjem kvoterbeku Pejtriotsa ovo bio deseto učešće u velikom finalu, predvodnik Čifsa igraće svoj drugi Superboul.

Mahoms je inače i najplaćeniji igrač NFL lige, pošto je prošle godine potpisao ugovor vredan čak 503.000.000 dolara na deset godina. On u Tampi počinje da stvara pravu malu dinastiju sa Endijem Ridom, što je pandan onome što smo videli u Pejtriotsima dok je Brejdi bio u timu.

Trijumf Kanzasa protiv Bafalo Bilsa je tim veći, ako se zna da je Mahoms prošle nedelje imao potres mozga i povredu palca leve noge. To gotovo da se nije ni primetilo na terenu, izuzev prvog kvartala igre. Bafalo je bolje otvorio meč, poveo sa 9:0 i to je bilo to. Već do poluvremena je Kanzas preokrenuo rezultat, dobio je drugi kvartal sa čak 21:3 i nagovestio veliku pobedu.

Bilsi ipak nemaju začim za žale, pošto je iza njih takođe veoma uspešna sezona. Noćas su pružili solidan otpor favorizovanoj ekipi Kanzasa, ali nisu uspeli da dođu do velikog podviga. Nakon što su Čifsi došli do novog tačdauna krajem trećeg kvartala postalo je jasno ko će ići u Superboul, sve je samo potvrđeno u poslednjih 15 minuta.

Kada se sve podvuče, Mahoms je bacio tri tačdaun pasa, a imao je 29 uspešnih dodavanja iz 38 pokušaja za 325 jardi. Odličan je bio Tajrik Hil, koji je imao čak 172 jarda iz devet hvatanja. Sa druge strane, Džoš Alen je bio prilično dobar bacivši dva tačdaun pasa za Bilse uz jedan „intersepšn“. Bio je i najbolji trkač svog tima osvojivši 88 jardi.

Govoreći o finalu, Kanzas je favorit u Tampi protiv Bakanirsa, a meč će se igrati pred publikom i to pred sasvim dobrih 22.000 gledalaca, od kojih će trećina biti zdravstveni radnici, koji će na taj način biti nagrađeni za sve kroz šta su prošli kroz poslednjih godinu dana u jeku pandemije koronavirusa. Meč je planiran za 7. februar od 00:30. Biće to dugih i slatkih 14 dana čekanja.

Video: Proključala crnogorska krv u derbiju ABA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA