≫ 

Egzotična pojačanja u srpskom vaterpolu: Zvezda dovela Japanca, Rađen stiže za obeštećenje iz Grčke

Crveno-beli sve jači iz dana u dan

  • 10
Nikola Radjen

Foto: MN Press

Vaterpolo klub Crvena zvezda nastavlja da se pojačava. Crveno-belima je nedostajalo iskustvo na poziciji centra, a prema informaciji "Sportskog žurnala", rešenje je nađeno u iskusnom vaterpolisti koji stiže iz Japana.

On se zove Jusuke Šimicu i ima 32 godine. Za Japan je igrao sa Olimpijskim igrama u Riju i bio kapiten reprezentacije. Branio je nekoliko sezona i boje mađarskog Honveda.

Na Azijskim igrama osvojio je srebro 2014. i bronzu 2010. godine. Posle Rija bio je član nacionalnog tima na svetskim prvenstvima u Gvangdžuu 2019. i Budimpešti 2017. odnosno Svetskom kupu u Berlinu 2018. Igrao je i u Beogradu 2019. na finalnom turniru Svetske lige.

Očigledno je ideja da kapiten Miloš Vukićević koji igra veoma dobro ove sezone dobije adekvatnu zamenu u igri.

I dok je posao sa igračem iz Japana završen, postoje realni izgledi da se crveno-beli pojačaju i na mestu beka.

Nikola Rađen je voljan da se vrati, nakon što se ponovo zaljubio i ima devojku u Srbiji. Pregovori Beograđana i AEK-a idu za sada u dobrom smeru, a Zvezda bi trebalo da uplati obeštećenje posle čega bi Grci izdali ispisnicu nekadašnjem reprezentativcu.

Sa ovom dvojicom igrača Zvezda pokazuje da nema ambicije da igra epizodnu ulogu u nastavku takmičenja u Srbiji i Evropi.

Video: Vaterpolisti Zvezde pobedili Partizan za finale Kupa Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    26. januar 2021 | 10:27

    Za zvezdu moraju da se nadju pare u svim sportovima a klubovi sa najvecom tradicijom u svetu da se unište zato će i taj sport da se uništi jer kolko vidim da je počelo sa strancima pa čak i u vaterpolu a tako to i ide jer zvezda kao i u košarci neće da pravi igrače a i zašto bi kad im se obezbedjuje novac i tako u sunovrat našeg sporta

  • Olimdar

    26. januar 2021 | 11:01

    Bravo za državne projekte samo guraju pare u bunar bez dna a ko dodje samo voli pare a klub pa on se zna naj veći je Partizam i on se voli a Zvezda pa u njoj vole njene državne pare.

  • Giga

    26. januar 2021 | 13:00

    Zvezda formira klub za KLIKERE. VODJA na otvaranju sa torbom novca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA