Veselin Vujović stišava rukometnu euforiju u Srba: Kad odemo na EP videće se pravi rezultati Đerone

- Nisam siguran da će reprezentacija igrati ovako dobro kada se kompletira - skeptičan je legendarni rukometaš Metaloplastike

  • 12
Veselin Vujović

Foto: MN Press

Nedavni bljesak srpske rukometne reprezentacije u okršajima sa Francuskom (pobeda i remi) i uspešan start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pod vođstvom Tonija Đerone povratili su entuzijazam kod ljubitelja ovog sporta.

Kao stranac selektor Đerona nije u Srbiji dočekan s odobrenjem, brojni stručnjaci su bili protiv njegovog angažovanja, a pamti se i izjava legendarnog Veselina Vujovića da ga zna još iz Barselone kao statističara.

Kao glavni razlog za skepsu navođena je jezička barijera, ali se to na startu nije ispostavio kao problem, što je konstatovao i sam Vujović.

- Izgledalo je fenomenalno. Iznenađen sam igrom protiv Francuske u oba meča, bilo je neverovatno. Kada imate čoveka koji priča drugi jezik, za razliku od našeg u situaciji kada igrači ćute, posle šturih saveta onda se oni međusobno dogovore "Ja ću tebi, ti ćeš meni" ne razmišljajući da li će im selektor zameriti zbog izmišljanja. Kada se to odigra na terenu, trener prihvata to kao svoje, baš ga briga za drugi dogovor. Rezultat trpi sve - ocenio je Vujović gostujući u podkastu na sajtu "Balkan-handball".

Ipak, trener banjalučkog Borca upozorava da ništa veliko nije napravljeno jer će se sve videti na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj sledeće godine.

- Ne smemo da stvaramo euforiju. Kada odemo na EP videće se pravi rezultat Đerone, srce i hrabrost naših igrača i kvalitet. Kao u svakoj vezi, sve u početku funkcioniše fenomenalno. Rezultat je ispratio sve, ali kada se duže živi u braku onda se dešavaju problemi. Ovaj hrče, onaj nije spustio dasku na wc šolju, frka, svađa... Sačekaćemo pa da vidimo - upozorava Vujović.

Legenda Metaloplastike upozorava da je pred španskim stručnjakom zadatak i da uklopi četvoricu ili petoricu koji su nedostajali, a među njima je najbolji rukometaš Evrope za 2020. Petar Nenadić.

- Nisam siguran da će igrati ovako kada se Srbija kompletira. Objektivan sam. Psihologija grupe ti je kao čaša, koristiš je, piješ iz nje, a onda samo jednom sklizne i pukne. Koliko god da se trudiš, lepiš, dolazak jednog ili dvojice koji se ne uklapaju, sve može da raz*ebe.

Rukometna reprezentacija Srbije, Toni Đerona

Foto: MN Press

- Ja nikoga ne bih zvao u reprezentaciju ko je mislio da će nas Francuzi "istamburati". Ja... Možda će Toni to prevazići, naći način i okrenuti glavu, kao što često rade Španci. Oni to znaju, a mi Balkanci smo drugačiji, ne volimo da nam sugerišu i ne slušaju nikog - upozorava Vujović.

Trofejni rukometš se na kraju dotakao i izjava rukometaša Srbije da im nikada nije bilo bolje u reprezentaciji nego sada kod Đerone.

- To znači da se poslednjih 10 godina dešavalo sve i svašta. Saberite ko su bili selektori, pa neka ti ljudi snose odgovornost za to. Reprezentativci da izjave tako nešto neko mora da se počeše po glavi i zapita "Šta sam radio kao selektor?" - zaključio je Veselin Vujović.

Video: Nova pobeda rukometaša Srbije: Ubedljiv trijumf nad Grčkom za iskorak ka Evropskom prvenstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Laza

    26. januar 2021 | 15:28

    Pogasio vas Đerona kao vetar šibice, sve vas bivše selektore i trenerčiće

  • Nscz

    26. januar 2021 | 15:36

    Tvoje smo vec videli. Tako da treba da cutis i pokrijes se usima mali covece!!! Bio si veliki sportista to ne sporim

  • Febo

    26. januar 2021 | 15:11

    Ovaj ce od muke i zavisti da pukne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA