≫ 

Bokseri kritikovali trenera, savez ih doživotno izbacio iz sporta

Bokserski savez Austrije kritikuje već dugo i jedan od najtrofenijih austrijskih boksera srpskog porekla Gogi Knežević.

  • 0
Umar Dzambekov

Printskrin: Yotube

U Bokserskom savezu Austrije već duže vreme prisutan je razdor među sportistima i funkcionerima, koji je sada kulminirao izbacivanjem trojice prvoklasnih boksera.

Pola godine pred Olimpijske zbog svađe glavnog trenera Bokserskog saveza Danijela Nadera doživotno su isključeni Dešir Kurtaj, Umar Džambekov i Marsel Rumpler.

Nakon ovog izbacivanja reprezentacija Austrije je ostala bez vodećih boksera, pošto su u oktobru suspendovani Edin Avdić i Ahmed Hagag.

Bokseri su kažnjeni jer su izašli u javnost sa kritikama na račun Nadera, za kojeg tvrde da uništava mlade sportiste i ceo austrijski boks sport.

Inače, Danijel Nader je i trener svog brata Marcosa i sportski direktor najvećeg boks kluba u Austriji.

Sportisti koji su izašli u javnost kritikovali su da im se Nader nedovoljno posvećuje, ali i da su izloženi pretnjama, mobingu, manipulacijama, ucenama, diskriminaciji.

Knežević, koji se bavi profesionalnim boksom, zbog ponašanja Bokserskog saveza odlučio je da boksuje pod srpskom zastavom, pod kojom je i započeo profesionalnu karijeru.

Video: Epski boks meč između Haftora i Vorda: Ušao u ring sa Planinom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA