≫ 

Da li sportistima treba dati prioritet u vakcinisanju?

Velike polemike se vode pred Olimpijske igre

  • 2
Institut Torlak, Vakcinacija Foto: Nikola Tomić

Izrael namerava da svi njegovi sportisti koji budu učestvovali na Olimpijskim igrama u Tokiju, budu vakcinisani protiv kovid-19, saopštio je danas izraelski Nacionalni olimpijski komitet, usred globalne rasprave o tome da li sportistima treba dati prioritetni pristup u vakcinisanju.

Izrael, međutim, trenutno prednjači u svetu u vakcinaciji po glavi stanovnika, pošto je vakcinisao 29 odsto svog stanovništva sa najmanje jednom dozom, preneo je Rojters.

U sklopu vakcinacije protiv korone u Izraelu je već vakcinisano 50 odsto članova delegacije izraelskih sportista koja ide u Tokio, rekla je portparolka Komiteta Rojtersu.

Do kraja maja 2021, svi će biti u potpunosti vakcinisani protiv korona virusa, istakla je ona.

Predstavnik Britanske olimpijske asocijacije rekao je da sa svojim sportistima nisu razgovarali o vakcinacijama i da su im prioritet ranjivi, stariji i radnici na prvoj liniji odbrane.

Američki Olimpijski i Paraolimpijski komitet (USOPC) saopštio je da su se neki sportisti opirali vakcinaciji jer su mnogi pokrenuli pitanja o njenom uticaju na njihove performanse.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je da, iako će učesnici biti podsticani da se vakcinišu, vakcinacija neće biti obavezna.

Video: Nata se bocnula: Pevačica primila vakcinu protiv korone

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    28. januar 2021 | 07:22

    Ne razumem, šta ako se ne vakcinišu iz zdtavstvenog, verskog ili bilo kog ličnog razloga, da li to znači kraj njihovih sportskih karijera zato što neće moći da putuju

  • Krkii

    28. januar 2021 | 07:45

    Ma da, njima treba dati, jer opstanak sveta zavisi od njihovih sportskih rezultata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA