≫ 

Nikad viđen spektakl: Posle dva produžetka i sedmeraca Danska je u polufinalu SP

Neverovatna utakmica odigrana je u četvrtfinalu

  • 0
Danska - Egipart

Foto: AP/Tanjug

Rukometna reprezentacija Danske se nakon boljeg izvođenja sedmeraca od domaćina Egipta plasirala u polufinale 27. Svetskog prvenstva u vrlo verovatno najuzbudljivijoj rukometnoj utakmici u istoriji ovog sporta.

Obe selekcije imale su svoje heroje i tragičare, ali je na kraju presudio Niklas Landin, odbranivši penale Elahmaru i Zeinu.

Nakon 60 minuta igre rezultat je bio 28:28 (16:13), nakon prvih deset minuta produžetka 34:34, a nakon drugih deset minuta produžetka 35:35.

Pobednik je dobijen tek posle izvođenja sedmeraca. Danska je bila bolja 4:3, iako je Oris Nilsen promašio u četvrtoj seriji. Peti izvođač za Egipat, Zein, nije uspeo da nadmudri Landina, a Svan Hansen je prevario El Tajara i doneo veliko slavlje aktuelnom svetskom prvaku.

Danska - Egipart

Foto: AP/Tanjug

Branilac titule će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Španija-Norveška

Danska je imala prednost 34:33 i napad do samog kraja, ali je Mikel Hansen, dve sekunde pre kraja, nakon zvižduka besprekornog sudijskog para Milošević-Gubica, bacio loptu na krilo. Nakon video pregleda situacije, hrvatski arbitri su pokazali Hansenu crveni karton i dosudili sedmerac Egiptu, a Sanad je, po isteku vremena, pogodio za drugi produžetak, iako su Danci već proslavili pobedu.

Danska - Egipart

Foto: AP/Tanjug

Bez Mikela Hansena, Danska je delovala potpuno izgubljeno, nije mogla da dođe do gola, ali je i Egipat pogodio samo jednom za deset minuta. Imala je Danska poslednji napad, Gidsel nije znao šta će sa loptom, a onda je u poslednjoj sekundi El Masri vratio poklon Hansenu.

Pri isteku vremena, istrčao je do Gidsela koji je trebalo da izvede poslednji devetarc na utakmici, napravio opstrukciju igre, zaradio crveni karton i poklonio sedmerac Danskoj. Magnus Landin Jakobsen je bio precizan, i izborio sedmerce, nakon kojih je Danska ostala na turniru.

(Telegraf.rs/Balkan Handball)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA