≫ 

Sve opet miriše na '99: Šveđani preslišali Francuze za plasman u finale Svetskog prvenstva

Skandinavska selekcija priredila iznenađenje u Egiptu

  • 1
Švedska rukomet slavlje Foto: Tanjug/AP

Rukometaši Švedske prvi su finalisti Svetskog prvenstva u Egiptu pošto su u polufinalu savladali Francusku sa 32:26 (16:13).

Ova afrička država je definitivno talična za Skandinavce pošto su oni bili svetski prvaci i na predhodonom Mundijalu održanom u Egiptu 1999. godine.

Malo ko je verovao da će se ova skandinavska selekcija uopšte boriti za medalju, imali su dva remija u drugoj fazi, protiv Slovenije i Belorusije, ali su najviše pokazali u mečevima u kojima je to bilo najvažnije, protiv Rusije u direktnog okršaju za plasman u četvrtfinale, i sada u bici za veliko finale protiv Francuske.

Bukvalno od prvog minuta selekcija “Tri krune“ bila je u prednosti, Francuzi su vodili samo jednom, bilo je 7:6 za “Trikolore“, i to je bilo sve. U prvom poluvremenu Šveđani su stigli do +4, ali je ulazak Remilija nekako stabilizovao Francusku.

U prvih 30 minuta, pored nepogrešivog krilnog igrača Hampusa Vanea, istakao se i golman Paliska, za razliku od čuvara mreže francuske selekcije koji nisu uspeli ništa da odbrane.

Nisu Šveđani dopuštali “Petlovima“ da im se približe previše u nastavku. Uspela je Francuska da spusti zaostatak na jedan gol samo na početku drugog dela, bilo je 17:16, ali tada Šveđani prave seriju 3:0 i prednost bez većih teškoća čuvaju do kraja.

Na kraju je i razlika bila najveća na meču, a Švedska je slavila sa šest golova prednosti.

France Sweden rukomet Foto: Tanjug/AP

Ubedljivo najefikasniji pojedinac bio je Hampus Vane sa 11 golova, Peterson je dodao 6, a Karlsbogard 4.

Kod Francuza najviše golova postigao je levokrilni napadač Deska, koji je u drugom poluvremenu dao 5 golova, te Nedim Remili sa 4.

Rival Šveđanima u finalu biće bolji iz drugog polufinala u kome igraju Danska i Španija.

Video: Nova pobeda rukometaša Srbije: Ubedljiv trijumf nad Grčkom za iskorak ka Evropskom prvenstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    29. januar 2021 | 22:01

    Ko je gledao do sada ovo prvenstvo zna da ovo nije nikakvo iznenađenje, jednostavno su za koplje bolji od svih na ovom takmičenju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA