≫ 

Belgijanci odustali, srpski rukometaši su već obezbedili Evropsko prvenstvo!

Čeka se samo zvanična potvrda EHF

  • 4
Rukometna reprezentacija Srbije, Vladimir Cupara Foto: MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije igraće na narednom Evropskom prvenstvu, to sada može da kaže i sa velikom sigurnošću, pošto je od dalje borbe u kvalifikacijama odustala rukometna selekcija Belgije.

Rukometni savez ove zemlje je u petak saopštio da odustaju od kvalifikacija usled komplikacije sa kalendarom utakmica. Nije bilo izlaza, pa su Belgijanci morali da se povuku iz borbe, te tako u grupi ostaju samo Srbija, Francuska i Grčka, gde je naš tim trenutno prvi posle dva sjajna meča sa "Trikolorima", te pobede nad "prežaljenim" Grcima.

Evo šta kažu Belgijanci.

- Sa gorčinom smo morali da obavestimo EHF da odustajemo od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Uradili smo sve, tražili odlaganje mečeva, ali svesni smo da EHF mora da poštuje svoj kalendar. Nažalost, stvari su sada potpuno jasne, naši rukometaši moći da igraju utakmice kvalifikacija za EP pve godine. Odluku smo doneli posle konsultacija sa igračima, stručnim štabom, ljudima iz saveza. Bilo bi neodgovorno da se posle svega momci po ubrzanom sistemu pripremaju za utakmice, time bismo rizikovali zdravlje igrača - saopštio je predsednik Rukometnog saveza Belgije.

Sada se čeka samo potvrda EHF-a kako bi naša selekcija i zvanično potvrđena kao učesnik kontinentalne smotre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🐓

    5. februar 2021 | 23:49

    Sa ovakvom igrom bi svakako obezbedili, konačno igramo rukomet! Napred Srbija!

  • Dacha

    6. februar 2021 | 09:22

    Ne kapiram u cemu je stvar sa kalendarom,pa valjda je on isti za sve,kako njima tako i drugima. I kakva je to reprezentacija koja odustaje od takmicenja bez ikakvog pravog razloga,gde je tu fer plej,pa mogli su da posalju neke manje poznate igrace da odigraju,mozda se neko i pokaze i da ispostuju protivnika. Ovako su im nadanja za prolazak na prvenstvo propale zahvaljujuci nasim dobrim igrama i rezultatu sa francuzima i prakticno nikakvim sansama da se kvalifikuju odustali su,da je neke pravde i neke rukometne organizacije da ih suspenduje iz svih takmicenja na 5 godina pa neka razmisle o svojim postupcima.

  • Дејан Младеновић

    6. februar 2021 | 00:17

    Сад би наши рукометаши требали да пусте Грке да их победе са голом мање него што су Грци изгубили код нас. Са циљем да се избаци француска за ПЕ. То се зове бирање противника

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA