≫ 

Otkazan Evropa kup na Kopaoniku

Veliko evropsko takmičenje odloženo zbog korona virusa

  • 1
Planina kopaonik, zima, sneg Foto: Marko Jovanović

Evropa kup u alpskom skijanju ove sezone na Kopaoniku neće biti! To je konačna odluka donesena nakon višednevne inspekcije delegacije Svetske skijaške federacije (FIS). Prema njihovim rečima domaćin je uradio sve da trka može da bude održana, ali zbog pogoršane epidemiološke situacije u Evrpi veliki broj nacija otkazao učešće na ovom takmičenju.

Kako je istaknuto na konferenciji za medije u organizaciji Skijaškog saveza Srbije situacija se menjala iz sata u sat, i jedino što je preostalo ljudima iz FIS bilo je da trke ne bude.

- U Srbiju sam došao pre svih i ustanovio da je organizator učinio maksimalne napore da takmičenje bude održano. Obišao sam staze i hotelske kapacitete, pa sam se na terenu uverio da je sve potpuno spremno za ovu trku, koja važi za jednu od najbolje organizovanih u Evropi, ali morate shvatiti da je cela Zapadna Evropa zaključana.

- Skijaški centri su prazni i ekipama nije lako da putuju i prelaze granice - rekao je Žordi Pujol, koordiantor Evropa kupa za žene i dodao:

- Imali smo pre pet dana više od 110 učesnika, pre dva spali na manje od 50 i nije nam preostalo ništa drugo nego da takmičenje otkažemo. Nije ideja da imamo malo takmičara na stazi, da na trci ne budu sve najkvalitetnije nacije. Ovo su uglavnom mlade devojke, najveći deo njih ima manje od 18 godina, timovi putuju Evropom kombijima, treneri su i vozači i morate shvatiti da svi oni imaju veliku odgovornost, tako da su otkazi donekle razumljivi.

Reči hvale za organizaciju imao je i Matijaž Vrecl, Slovenac koji je kontrolor opreme FIS-a za Evropa kup.

- Sve što je bilo do ljudi iz srpskog saveza je urađeno na najvišem mogućem nivou. Na žalost, pandemija je ovoga puta sprečila da trka bude održana, ali mi svakako vidimo Srbiju na mapi Evropa kupa sledeće godine. Zalužujete to zbog svega što ste uradili u pripremi ovoga takmičenja, nadam se da je ovo samo korak ka stepeniku više, takmičenju u Svetskom kupu – poručio je Vrecl.

Video: Guza u prvom planu: Zorannah u kupaćem kostimu skija na snegu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤔

    20. februar 2021 | 18:05

    Do Ponedeljka je sve bilo OK, a sada prc.Neko se opasno šali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA