≫ 

Hoće li strani navijači moći na Olimpijske igre? Razrešenje situacije tek krajem aprila ili u maju

Moraće da se sačeka i proceni kakva će biti situacija sa pandemijom koronavirusa

  • 0
Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022

Foto: Tanjug/AP

Od kako su Olimpijske igre odložene za predstojeće leto, postavljaju se brojna pitanja vezana za samu organizaciju događaja. Još se ne zna da li će sportisti morati u karantin, kakve mere će biti pristune na licu mesta, kao ni da li će uopšte biti dozvoljeni navijači iz stranih zemalja. Povrh svega, pod znakom pitanja je i održavanje Igara u Tokiju.

One bi prema planu morale da se održe između 23. jula i 8. avgusta, ali smo iz Japana već dobili nekoliko oprečnih informacija o otkazivanju i odlaganju. Gotovo četiri petine stanovništva Zemlje izalzećeg sunca kaže da nije srećno što će se Igre održati u doba pandemije baš u njihovoj zemlji.

Samim tim, upitno je da li će Japanci dati stranim navijačima da dođu u zemlju, pošto su tokom minule godine važila neka veoma striktna pravila, koja su gotovo onemogućvala strance da uđu u zemlju.

- Organizovali smo program prodaje karata. Logistika je spremna. Međutim, moramo da vidimo kakvo će stanje biti što se tiče virusa. Postoje i imigraciona pravila. Očekujem da će sve biti poznato krajem aprila ili početkom maja – rekao je Tomas Bah, verovatno i sam svestan da će sve biti komplikovano za organizaciju.

Sportski direktor MOK-a, Kristof Dubi kaže da će verovatno posebna pravila važiti za navijače iz Japana, a posebne odluke odnosiće se na strance.

- Odluku ćemo doneti što kasnije kako nikoga ne bismo oštetili. Jasno je da će ukoliko bude bilo moguće prisustvo publike sve lakše ići za ljude iz Japana. Procedure za one koji dolaze iz inostrnstva biće mnogo komplikovanije – dodaje Dubi.

Manje od pet meseci preostalo je do otvaranja Olimpijskih igara. Ostaje nam da vidimo da li će do njih uopšte doći i nadamo se konačnom smirivanju pandemije.

Video: Olimpijski komitet Srbije: Sportisti da što pre budu vakcinisani

Englezi jednom nogom u narednoj rundi, ali 4:0 iz San Sebastijana svedoči koliko su u stvari bolji. Odmoriće neke igrače,  ali mami kec za kvotu 2,10. Tip 3+, a Španci nemaju šta da čekaju, vredan je kvote 1,65. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Mančester junajted – Real Sosijedad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA