≫ 

Ne zna se šta će biti sa narednim Olimpijskim igrama, a MOK već planira šta će raditi 2032. godine

Brizbejn je glavni kandidat da bude domaćin kroz 11 godina

  • 1
Letnje olimpijske igre u Tokiju 2020. Foto: Printscreen/YouTube/ARIRANG NEWS

Potpuno neverovatna situacija u MOK-u. Dok iz Japana stižu sve glasniji nagovori o novom odlaganju ili potpunom otkazivanju Olimpijskih igara, ovo telo već planira šta će raditi 2032. godine. Tačnije, već razmišljaju o novom domaćinu.

Tako je u prvi plan iskočio australijski Brizbejn, za koji je Tomas Bah, predsednik MOK-a, istakao da je prihvatio grad iz Kvinslenda kao prvi neobavezujući izbor za Igre 2032. godine putem tajnog glasanja. Ovo mesto ranije nije bilo domaćin, ali je par mečeva fudbalskog turnira iz Sidneja 2000. godine odigrano baš u ovom gradu.

- Sport u Australiji i Okeaniji počeo je velikom brzinom da se razvija posle Sindeja 2000. godine. Ima veliku javnu podršku i zbog toga smo odlučili da u ozbiljno razmatranje stavio mogućnost da se na tlu Australije posle 32 godine opet organizuju Olimpijske igre – rekao je Bah.

Pored Brizbejna, interes za Igre su pokazali Doha i Budimpešta, a očekuje se da će među kandidatima biti neki gradovi iz Kine, Indonezije i Nemačke, o čemu će se više znati u predstojećim mesecima.

Olimpijske igre 2024. godine biće održane u Parizu, dok je domaćin 2028. godine Los Anđeles. 

U Pragu bez golova, sada je red da Lester pokaže da je kvalitetniji sastav – kec se plaća kvotom 1,60, u kombinaciji 3+ raste do 2,30. Pogledajte i ostale kvote Mozzart kladionica za meč Lester – Slavija Prag.

Video: Fudbaleri Zvezde odradili trening pred Milan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    25. februar 2021 | 13:02

    Zašto naša Zemllja i Beograd ponovo da pokušaju da Se Kadinnduju za Domacinstvo Olipuskih igara?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA