≫ 

Vicešampion sveta u kajaku ima olimpijsku kvotu, ali još nema mesto u timu za Tokio

Srpski kajakaš se sprema za najvažnija takmičenja

  • 0
Strahinja Stefanović

Foto: Kajakaški savez Srbije

Vicešampion sveta u jednosedu na 200 metara, Strahinja Stefanović, na pripreme u Antaliju otputovao nešto ranije u odnosu na ostatak nacionalnog tima. Strahinja je zadovoljan učinkom na prvom delu priprema u Turskoj.

„Pripreme idu po planu, vreme nas odlično služi i možemo da iskoristimo svaki dan baš onako kako treba. Do sada je sve urađeno kako smo planirali i srećan sam zbog toga. Imamo još puno vremena da se spremimo. U Turskoj ću boraviti još pet nedelja i posle toga se vraćamo u Srbiju gde ćemo nastaviti ostatak priprema„, objašnjava Strahinja.

Kao i Milica Novaković, Strahinja je na Svetskom prvenstvu 2019. godine izborio olimpijsku kvotu za najatraktivniju disciplinu u sprintu.

- Normu sam izborio još u Segedinu, ali kvalitet moram da pokažem i ove godine. Moram da pobedim kolege iz reprezentacije kako bih potvrdio normu, izborio mesto na putu za Tokio i otišao na Olimpijske igre - kaže Stefanović.

Strahinja Stefanović

Foto: Kajakaški savez Srbije

Za razliku od nekih drugih sportova gde je olimpijska norma direktno vezana za sportistu koji tu normu izbori, u kajaku i kanuu se izbaraju olimpijske kvote koje se posle popunjavaju na nacionalnim izbornim takmičenjima.

- U Tokio će putovati najbolji, i treba da bude. Meni odgovara što postoji neki mali pritisak i što ne smem da se opustim. Upravo zbog toga sada treniram najviše i najpametnije što mogu. Trenutno mi super ide i tako treba i da nastavim. Kao što sam već rekao ima još puno da se radi i imam dosta vremena da se spremim kako treba. Nadam se da ću izaći na kontrolu u najboljoj formi i da ću biti bolji nego što sam ikad bio. Verujem u sebe i znam koliko mogu - iskren je Strahinja.

Video: Kajakaš Bojan Zdelar osvojio srebro na EP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA