≫ 

"Poniženi smo kao sportisti i ljudi": Oglasili se rukometaši Arilja posle vraćanja sa granice

Rukometaši srpskog klubu proživeli pravu torturu na graničnom prelazu sa Kosovom i Metohijom

  • 6
rukometaši Arilja

Foto: facebook/rK Arilje

Odlazak rukometaša iz Arilja na utakmicu u Кosovsku Mitrovicu na administrativnom prelazu Jarinje pretvoren je u pravu noćnu moru. Кombi u kom su se nalazili igrači je zaustavljen, a trenera i vozača su izveli napolje i sat vremena zadržavali bez ikakvog osnova, pretili kaznama i hapšenjem.

„Rekli su nam kako da bi igrali utkamicu moramo da imamo saglasnost prištinske vlade i njihovog ministarstva za sport, pošto to nismo posedovali ne možemo da pređemo. Počeli su da prete kako će iz Prištine doći tužilac, mahali su lisicama i govorili da će nas zadržati mesec dana.

- Sva ta agonija trajala ukupno oko dva sata. Ulazili su u kombi i pitali ko od igrača ima položeno da bi mogli da se vrate nazad, a nas da zadrže. Na sve te vidne provokacije nisam reagovao i ostao sam smiren, tek kasnije su nam dali dokumenta i vratili nazad - izjavio je za RINU trener RК „Arilje“, Saša Lukocić.

Video: Evo šta je kosovski carinik rekao Ostoji Mijailoviću, Novici Veličkoviću i Saši Pavloviću na granici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi

    1. mart 2021 | 17:44

    A vi puštate bez problema Siptare po Srpskim putevima, kad ih vidim sa Kosovskim tablicama na autoputu lepo mi se okreće želudac. Dokle više poniženja od tih šiptara.

  • Гаргамел

    1. mart 2021 | 18:45

    Нит је то граница нит су то гранични прелази. Колико ми је познато Република Србија није признала насилно отети део сопствене територије и није у реду да пишете тако!!!

  • А

    1. mart 2021 | 17:54

    Шта тражите тамо, играјте у Србији и уживајте

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA