Japanci 25. marta donose odluku o navijačima na Olimpijskim igrama, vrlo verovatno bez stranaca

Takvi su bar nagoveštaji japanskih medija, koji dodaju da će u tom slučaju država biti na velikom gubitku

  • 0
Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022 Foto: Tanjug/AP

Izgleda da će se Olimpijske igre uprkos svim problemima održati ovog leta. Ostaje nam da vidimo samo da li će na njima biti dozvoljena publika i u kojem obimu. Organizatori već neko vreme razgovaraju o ovom problemu, a konačna odluka bi mogla da bude doneta krajem ovog meseca.

Naime, oni će do 25. marta odlučiti da li će gledaocima iz inostranstva biti uopšte i dozvoljeno da prisustvuju događajima, te da li će moći da uđu u zemlju. Sa druge strane, broj domaćih gledalaca biće utvrđen tokom aprila, izjavila je predsednica Organizacionog odbora Olimpijskih igara u Tokiju, Seiko Hašimoto posle sastanka na kojem su između ostalih bili i predstavnici Vlade Japana i MOK.

Eminentni japanski mediji tvrde da Vlada Japana želi da održi Igre bez stranih navijača, dok premijer, Jošihide Suga ističe da njegov kabinet još ne razmišlja o tome i da bi želeo da sarađuje MOK-om, gradskim vlastima u Tokiju i Organizacionim odborom.

Inače, stanje u Japanu sa koronom baš i ne obećava, pošto je Tokio u drugom vanrednom stanju od početka pandemije, koje će se verovatno produžiti na još dve sedmice. Slučajeva je, doduše, sve manje i na minimumu su od januara, ali guvernerka Juriko Koike je baš zbog toga istakla da mere ne treba ni ukidati, kako ne bi došlo do novog pogoršanja.

U Japan stranci mogu da dođu samo zbog lečenja i porodice, te nekih posebnih slučajeva. Znamo da su, tako recimo, Stefan Jelovac i Nenad Miljenović zbog nastupa za San-En Neo Finiks dobili dozvolu da uđu u državu.

Biće to svakako veliki gubici za Japan, ako se ne dozvoli prisustvo stranih gledalaca. Bilo je planirano da više od 600.000 gostiju dođe u zemlju uz 11.000 sportista. Međutim, to se svakako neće dogoditi, a javnost i stanovništvo su se dugo protivili održavanju Olimpijskih igara, pri čemu je oko 80% izjavilo da ne želi da se one odigraju ovog leta.

Video: Da li je bio penal za Zvezdu: Pogledajte pad Ivanića u kaznenom prostoru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA