≫ 

Srpski strelci spremni za EP

Očekuju se dobri rezultati naših takmičara

  • 0
Srpski strelci

Foto: SSS

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije je Dragan Marković, na osnovu predloga selektora Dragana Donevića i Jelene Arunović, objavio sastav reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem, koje će, po novom kalendaru, biti održano u Osijeku od 20.maja do 1.juna, neposrdno pred šampionat Starog kontinenta MK oružjem.

Za sada je na spisku reprezentacije 16 imena, ali moguće je da se reprezentaciji priključi još nekoliko strelaca juniorskog uzrasta. Konačan sastav omladinskog dela ekipa biće određen u aprilu. Kandidati za juniorski tim će imati šanse da se do tada dokažu.

Vazdušna puška, seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Teodora Vukojević („Čika Mata“).

Vazdušna puška, juniorke: Aleksandra Havran (Jedinstvo), Jovana Ljuboja (Partizan), Emilija Ponjavić („Dragan Jevtić Škepo“).

Vazdušna puška, seniori: Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (Novi Sad 1790), Lazar Kovačević (Jagodina 92).

Vazdušna puška, juniori: Marko Ivanović („Čika Mata“).

Vazdušni pištolj, seniorke: Zorana Arunović (Olimpik 011), Jasmina Milovanović (Akademac), Brankica Zarić (Novi Sad 1790).

Vazdušni pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov (Kikinda).

Srpski strelci

Foto: SSS

Selektor za pušku i šef stručnog štaba Dragan Donević kaže da je selekcija ovim oružjem podmlađena. Uz standarne reprezentativce su četiri debitantkinje, jedna u seniorskom i tri u juniorskom timu:

- Teodora Vukojević, koja je još uvek juniorka a prošle godine je učestvovala na omladinskom šampionatu Evrope, je zahvaljujući rezultatima u poslednje vreme, priključena je seniorskom timu. Sve tri juniorke su debitantkinje. Kod omladinskog tima vodio sam računa o godištima takmičara, njihovoj konstantnosti rezultata. Jedan od kriterijuma za sastav reprezentacije je bio da prosečni rezultati takmičara budu na nivou rezultata strelaca koji su se našli u prvoj trećini plasmana na prethodna dva Evropska prvenstva.

- Od juniora je taj kriterijum ispunio Marko Ivanović, osvajač četvrtog mesta na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu. Ostali kandidati za mušku juniorsku reprezentaciju će imati šansu da se u narednom periodu dodatno pripreme i ispune kriterijum. Najvažnija provera biće Vojvodina kup u Novom Sadu 3.i 4. aprila.

Kad je o pištolju reč, izbor seniorskog tima je očekivan, dok za sada nema nikoga na spisku juniorskog tima. Prošle godine Srbija nije imala juniorske strelce pištoljem na EP, ali ovaj put možda neće biti tako .

-Nekoliko juniorki je značajno napredovalo poslednjih meseci i nagovestilo da bi mogle da zasluže učešće na Evropskom prvenstvu. Do 20.aprila, kada je krajnji rok za prijave, kandidatkinje za EP će učestvovati na Vojvodina kupu, organizovaćemo i dva kontrolna takmičenja. Ispratićemo prosek rezultata i ukoliko on bude zadovoljavajući, sportskom direktoru ću predložiti juniorke koje zaslužuju da budu u reprezentaciji – kaže Jelena Arunović, selektor za pištolj.

Video: Fudbaler Javora spektakularno zaprosio svoju devojku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA