Strazbur suspendovan zbog kršenja kovid protokola, vaterpolisti Radničkog u četvrtfinalu Kupa Evrope

Kragujevčani će uskoro dobiti protivnika u ovoj fazi takmičenja

  • 0
VK Radnički Kragujevac Foto: MN Press

Vaterpolisti Strazbura napravili su veliki propust pred odigravanje meča sa Radničkim iz Kragujevca. Naime, francuski tim nije poštovao kovid protokole Kupa Evrope, zbog čega je suspendovan od strane LEN-a, pa sam susret uopšte neće ni biti odigran, već će pobeda biti pripisana našem predstavniku.

Kako je saopštila ekipa Radničkog, kompletan sastav Strazbura morao je u sredu da odradi obavezne testove na koronavirus, ali to nije učinio za razliku od Kragujevčana, pa je na današnjem tehničkom sastanku LEN-a doneta već pomenuta odluka. To znači da će se tim iz srca Srbije naći u četvrtfinalu ovog takmičenja.

Pre toga, na testiranju u petak pred ulazak u karantin, utvrđeno je da se u ekipi Strazbura nalaze četiri pozitivna slučaja koronavirusa, što nije doprinelo suspenziji, već je to učinio propust koji su učinili dva dana ranije. Inače, Radnički je u prvom meču već slavio rezultatom 11:10 u Kragujevcu.

- Francuzi nisu ispoštovali protokol LEN-a, da odrade PCR test dva dana pred ulazak u hotel i to je jedini razlog što utakmica nije odigrana, bez obzira što su četvorica njihovih igrača bila pozitivna. Razočarani smo što nismo igrali, mislim da bi ishod bio isti kao sa ovom odluku, ali putovali smo, potrošili novac, a nismo odigrali meč. Sada nam ostaje da sačekamo žreb i da vidimo raspored u prenatrpanom martu. Nadamo se da ćemo i dalje moći da igramo sa svim ekipama koje izvučemo rekao je direktor Radničkog, Jugoslav Vasović.

Vaterpoliste Radničkog u sredu očekuje derbi za prvo mesto u domaćem šampionatu, u kojem će se sastati sa ekipom Novog Beograda.

Video: Vaterpolisti Zvezde pobedili Partizan za finale Kupa Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA