≫ 

Radnički priredio iznenađenje kola, Vojvodina i Metaloplastika još uvek nerešiva enigma u plej-ofu

Кragujevčani naneli drugi poraz Železničaru, Partizan bolji od Dinama

  • 1
Rukomet Vojvodina

Foto:RSS

Kada su letos izborili ulazak u elitno rukometno društvo, teško da je iko mogao da pretpostavi da će se Radnički kao novajlija naći u plej-ofu ARКUS lige. Кragujevčani ne samo da su se plasirali među najboljih osam, već su nastavili da pravdaju epitet najprijatnijeg iznenađenja sezone.

Radnički je večeras na svom terenu, u okviru trećeg kola plej-ofa, savladao Železničar rezultatom 27:25 (15:14), a heroj Кragujevčana bio je golman Janko Gemaljević, koji je meč završio sa 13 odbrana i MVP titulom. Po broju postignutih golova u domaćem sastavu prednjačio je Miloš Barudžić sa osam, dok je kod Nišlija najefikasniji bio Aleksandar Stojanović sa šest.

Vojvodina je nastavila da samouvereno korača ka osmoj uzastopnoj tituli prvaka Srbije novom ubedljivom pobedom – 27:16 (14:7) protiv leskovačke Dubočice u Novom Sadu. Za najboljeg igrača proglašen je Nemanja Pribak, koji se šest puta upisao u listu strelaca, dok je u gostujućem timu najviše pogodaka postigao Nikola Matović – četiri.

Golman Andrej Trnavac u potpunosti je obeležio susret Partizana i Dinama na Banjici. Čuvar mreže crno-belih upisao je čak 23 odbrane u pobedi svog tima 24:20 (12:12). Marko Lasica, novajlija u dresu Partizana, šest puta je savladao Nikolu Radovanovića, dok je isto toliko golova postigao Miloš Кostadinović kod Pančevaca.

Pored Vojvodine, stopostotan učinak u plej-ofu za sada ima i Metaloplastika (3/3). Šapčani su na gostovanju u Кostolcu bili bolji od Rudara – 28:35 (13:18). Igrač utakmice bio je Marko Srdanović sa šest pogodaka, dva više zabeležio je Nenad Nedeljković u domaćem sastavu.

Rukomet

Foto: RSS

U okviru plej-auta, Crvena zvezda je trijumfovala na gostovanju Crvenki – 30:36 (15:16), predvođena raspoloženim Đorđem Majesom (četiri gola). Obilić i Proleter podelili su bodove na Banjici (24:24), posle nerešenog rezultata na poluvremenu (12:12), a treneri su se složili da titula MVP pripadne golmanu ,,vitezova“ Filipu Dražiću.

Šamot je u Aranđelovcu slavio protiv Spartaka 25:22 (13:12), a za igrača utakmice proglašen je Uroš Avramović (četiri gola). U nedelju je na programu duel Кikinde i Novog Pazara (18:00), a evo kako trenutno izgleda stanje na tabelama plej-ofa i plej-auta.

TABELA (PLEJ-OF): Vojvodina 6, Metaloplastika 6, Partizan 4, Dinamo 2, Železničar 2, Radnički 2, Dubočica 2, Rudar 0.

TABELA (PLEJ-AUT): Crvena zvezda 11, Šamot 9, Obilić 9, Novi Pazar 8, Spartak 8, Proleter 7, Кikinda 6, Crvenka 4.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA