≫ 

Arsović i Arunović najbolje na niškom "Susretu šampiona“

Kao i na prethodna dva susreta, svi učesnici su gađali celo finale (24 serije), nije bilo ispadanja

  • 0
Zorana Arunović

Foto: Tanjug/AP

Srpski olimpijci i kandidati za Tokio okupili su se na novom kontrolnom takmičenju u okviru serije „Susret šampiona“ u gađanju vazdušnim oružjem, a sedmi turnir serije održan je u niškom „Čairu“.

Kako je saopšteno, pištoljem je trijumfovala Zorana Arunović (Olimpik 011) sa 244,2 krugova. Osam desetih delova kruga manje pogodio je Damir Mikec (Policajac).

Andrea Arsović (Partizan) je bila najpreciznija puškom, do prvog mesta je došla sa 251,2 kruga u finalu, a iza nje plasirali su se Lazar Kovačević (Jagodina 92) i Milenko Sebić (Novi Sad 1790).

Kao i na prethodna dva susreta, svi učesnici su gađali celo finale (24 serije), nije bilo ispadanja.

U kvalifikacijama puškom je najuspešniji bio Lazar Kovačević (629,4 kruga), dok je najvrednije ostvarenje u kvalifikacijama pištoljem postigla Zorana Arunović (582 kruga).

Uz strelce su između ostalih bili Dragan Marković, sportski direktor, selektori Dragan Donević i Jelena Arunović.

- Ovaj put na okupu su bili svi strelci koji su izborili olimpijske kvote i kandidati za Tokio, izuzimajući Stevana Pletikosića, jer on će se za kvotu za Tokio boriti malokalibarskom puškom. Svi u stručnom štabu možemo da budemo zadovoljni ostvarenim rezultatima. Strelci drže konstantan nivo, iako neki još nisu na vrhuncu forme, koji treba da dostignu pred najvažnija takmičenja. Serija „Susret šampiona“ se pokazala kao dobar program da nadoknadimo manjak međunarodnih takmičenja. U ovom trenutku nam je najbitnije da sačuvamo zdravlje sportista - kaže Dragan Donević, šef stručnog štaba, podsećajući da naši reprezentativci nisu otputovali na Svetski kup u Nju Delhiju, zbog velikog zdratvenog rizika.

Video: Asano pogodio Šćekića za vođstvo Partizana protiv Voždovca

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA