≫ 

Vojvodina se radovala u derbiju kola, Metaloplastika savladala Dinamo

Aktuelni šampion upisao dva boda na gostovanju Partizanu. Vojvodina i Metaloplastika jedina dva tima sa maksimalnim učinkom

  • 0
RK Vojvodina Foto: MN Press

Mečevima, koji su večeras odigrani u Beogradu i Šapcu, stavljena je tačka na peto kolo plej-ofa ARKUS lige. Borba za titulu prvaka Srbije se zahuktava, a za sada jedina dva tima sa maksimalnim učinkom su Vojvodina i Metaloplastika.

Aktuelni šampion zabeležio je nova dva boda na ,,Banjici”, gde je u gostima savladao Partizan 27:22 (11:15). Gosti su, posle solidnog zaostatka u prvom poluvremenu, u nastavku potpuno preokrenuli rezultat i slomili samopouzdanje, koje je krasilo crno-bele tokom prvih 30 minuta.

O tome kakve su ,,varnice“ viđene među velikim rukometnim rivalima najbolje svedoči podatak da su arbitri čak 21 put reagovali dosudivši isključenje: 11 puta su na klupu išli igrači Partizana, deset puta gosti. Ipak, u ključnim trenucima presudili su iskustvo i staloženost Novosađana.

Po izboru trenera dva tima, za igrača utakmice proglašen je Nemanja Pribak (šest pogodaka). Po sedam pogodaka postigli su Darko Milenković (Vojvodina), Aleksa Maksić i Stefan Petrić (Partizan).

Da i te kako ima ambicije da se domogne titule pokazala je Metaloplastika. Šapčani su kao domaćini nadigrali Dinamo 34:27 (18:13), pa su po broju bodova rame uz rame sa Vojvodinom i jedva čekaju susret sa aktuelnim prvakom. Titula MVP pripala je Dejanu Babiću, pivotmenu domaćeg tima, koji se u listu strelaca upisao pet puta. Najefikasniji je bio Đorđe Pisarić (Metaloplastika) sa sedam pogodaka, a gol manje postigao je Milan Golubović (Dinamo).

Posle kompletiranja petog kola plej-ofa ARKUS lige, tabela izgleda ovako: Vojvodina 10, Metaloplastika 10, Partizan 5, Železničar 1949 5, Dinamo 4, Radnički 3, Dubočica 54 3, Rudar 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA