Nikola Rosić: Prijavi se za Mozzartove besplatne škole sporta!

Umesto telefona, igrica i društvenih mreža, deca mogu da odaberu teren i druženje uživo. Najboljim devojčicama mesto u Play Volley kampu

  • 0
mozzart skola sporta Foto: Branko Starčević

Za najveća dostignuća u sportu neophodno je mnogo odricanja, rada, upornosti, talenta… Ali za prve korake potrebna je samo želja. Kompanija Mozzart u saradnji sa legendama i osvajačima medalja pokreće projekat Besplatne škole sporta, sa ciljem da motiviše mlađe naraštaje i usmeri ih ka sportskim terenima. Akciju je podržao i proslavljeni odbojkaš Nikola Rosić, koji je pozvao roditelje da prijave decu na besplatneskolesporta@mozzartsport.com

- Mozzart kao i uvek ima sjajne ideje, podržava sport i sportska dešavanja. Živimo u vremenu epidemije, susrećemo se sa raznim poteškoćama u sportu i veoma je vazno obezbediti besplatne časove deci, koja će na taj način biti motivisana i ostvariti početke u sportu u kojem možda jednoga dana postignu vrhunske rezultate – ističe Rosić, član šampionske generacije sa EP 2011.

mozzart skola sporta Foto: MN press

Mozzart će šest meseci finansirati treninge fudbala i odbojke u Beogradu, košarke u Nišu i rukometa u Aranđelovcu. U tom periodu će oko 300 mališana moći da trenira bez ikakve naknade. Za fudbal i košarku mogu se prijaviti dečaci od 7 do 10 godina, za odbojku devojčice od 8 do 11 godina, a za rukomet dečaci i devojčice uzrasta od 8 do 11 godina.

Uvertira će biti probni časovi sa asovima, na kojima će biti odabrano po 70 polaznika svake školice – Javni čas fudbala održaće se 4. aprila na terenu FK Mladi Mabat, proslavljena odbojkašica Vesna Čitaković pomoći će u odabiru na času odbojke 10. aprila na Novom Beogradu, reprezentativac Srbije Stefan Jović će podržati decu koja vole košarku 17. aprila u Nišu, a Ratko Nikolić će 24. aprila u Aranđelovcu okupiti one koji žele da se oprobaju u rukometu.

- Veoma je važno da javne ličnosti podrže mlade i decu koja žele da se bave sportom. Najveća podrška je nesumnjivo porodica, ali velika imena mogu dodatno da motivišu i podstaknu decu da umesto telefona, igrica i društvenih mreža, odaberu teren i druženje uzivo. To je važno pre svega za pravilan rast i razvoj dece – naglašava Rosić, koji zajedno sa Aleksandrom Atanasijevićem vodi kamp Play Volley.

Nikola Rosić Foto: MN Press

Dvojica asova tamo rade i sa dečacima i sa devojčicama, koje žele da krenu stopama Tijane Bošković i ostalih članica zlatne generacije.

- Odbojka je najpopularniji sport među devojčicama i donosi mnoge benefite. Pre svega utiče na fizički, mentalni i socijalni razvoj, podstiče razvoj samopouzdanja, koncentracije, timskog duha...Značajno utiče na izgradnju celokupne licnosti i zato devojčice treba usmeriti na bavljenje odbojkom. A i sportom generalno – kaže Nikola.

Najbolje devojčice iz besplatne škole odbojke na Novom Beogradu će dobiti priliku da odu na Play Volley kamp, a slične nagrade očekuje i ostale polaznike školica – mesto u kampu Dejana Stankovića (Deki 5), Miloša Teodosića (Teo 4), kao i u kampu Ratka Nikolića.

- Na Play Volley kampu, mi smo sve vreme uz decu, treniramo sa njima, razgovaramo i rado odgovaramo na mnogobrojna pitanja. Deci je važno da uživo upoznaju svoje idole i da čuju naša iskustva koja ce im pomoći u daljem bavljenju sportom. Obezbedili smo odlične uslove za treniranje, naš domaćin je sjajna Vrnjacka Banja. Okupili smo vrhunske strucnjake i iz godine u godinu naši gosti su reprezentativci Srbije koji provode vreme sa decom na kampu, dele savete i reči podrske. Na kampu ih očekuje pre svega kvalitetan program rada prilagođen svim uzrastima i nivoima znanja, zatim odlična energija i ekipa, učesnici iz više zemalja, i naravno prijateljstva koja traju i nakon kampa. Ko jednom dodje na Play Volley, obavezno se vraća i naredne godine – zaključuje Nikola Rosić.

Prijave za Mozzartove besplatne škole sporta su do dva dana pred javni čas, dakle za fudbal do 2. aprila, za odbojku do 8, za košarku do 15, a za rukomet do 22. aprila.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA