Srpske rukometašice veoma dobro prošle na žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Biće favoritkinje za jedno od prva dva mesta u grupi

  • 0
Ženska rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Rukometašice Srbije se nakon neuspešnog kvalifikacionog ciklusa za Olimpijske igre, polako okreću narednim izazovima. Tokom jutra su saznale ko će im biti rivalke u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo 2022. godine.

I može se reći da smo solidno prošli na žrebu, te da je Srbija jedan od favorita da zauzme prva dva mesta, koja garantuju mesto na kontinentalnoj smotri. Rukometašice će tako igrati sa Švedskom, Islandom i Turskom.

Najjači rival su svakako Šveđanke, koje su na poslednjem prvenstvu zauzele 11. mesto, a Srbija je tada bila na 13. poziciji. Iako je Island zemlja rukometa, ženski odeljak ovog sporta nije toliko kvalitetan kao muški. Samo dva puta su dame sa ovog ostrva igrale na prvenstvu Evrope, a poslednji put se to desilo 2012. godine, kada su zauzele 15. mesto.

Što se Turske tiče, rukometašice iz ove zemlje su potpune autsajderke, pošto nikada u istoriji nisu igrale na Evropskom prvenstvu, koje će se ovoga puta igrati u Podgorici, Ljubljani, Celju i Skoplju. Dakle, u našem komšiluku, gde bismo mogli da imamo dosta publike, ako pandemija popusti.

Norveška, kao i tri domaćina – Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija su se direktno kvalifikovale na prvenstvo, dok će ostale reprezentacije početi kvalifikacije u oktobru ove godine.

Video: Obradović: Imamo istorijsku priliku za odlazak na Olimpijske igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA