≫ 

Radnički šokirao Mladost usred Zagreba, Kragujevčani na korak od istorijske regionalne titule!

Najbolji srpski klub slavio posle boljeg izvođenja peteraca sa 14:13

  • 1
VK Radnički Kragujevac Foto: MN Press

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca prvi su finalisti Regionalne vaterpolo lige pošto su u napetom polufinalu savladali favorizovanu Mladost u Zagrebu sa 14:13, posle boljeg izvođenja peteraca.

Prvi put u istoriji srpskog klupskog vaterpola, jedan ovdašnji klub će igrati u finalu Regionalne lige, a tim Uroša Stevanovića je posle neizvesnih 8:8 u regularnom delu dobio penal-lutriju sa 6:5.

Odlučujući pogodak u dramatičnim petercima postigao je Filip Janković, iako su Kragujevčani bili u zaostatku zbog promašaja Marka Radulovića u trećoj seriji.

Golman Todorovski je potom zaustavio udarac Josipa Vrlića u četvrtoj seriji, dok je tragičar u redovima Zagrepčana bio Luka Bukić, koji nije uspeo da iskoristi sedmi peterac za domaći tim.

U regularnom delu utakmice, Radnički je serijom od 5:2 u trećoj četvrtini stekao osetnu prednost i priliku da reši meč u svoju korist, ali su u poslednjoj četvrtini igrači Mladosti uspeli da stignu prednost od dva gola razlike i izbore peterce.

Po dva gola za Kragujevčane postigli su Strahinja Rašović i Marko Radulović, dok su na drugoj strani isti učinak zabeležili Luka Bukić i Josip Vrlić.

Protivnik srpskom klubu u nedeljnom finalu (od 19.00) biće pobednik duela između Dubrovnika i Jadrana, koji se igra od 20 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA