≫ 

Vaterpolisti Radničkog vladaju u regionu: Kragujevčani udavili Jug u Zagrebu za istorijsku titulu!

Šumadinci slavili u finalu regionalnog vaterpolo takmičenja sa 14:12 (8:7)

  • 10
Radnički Kragujevac, vaterpolo Foto: Screenshot/Sport klub

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su prvi put u istoriji Regionalnu vaterpolo ligu trijumfom nad dubrovačkim Jugom od 14:12 (8:7) u finalu F4 turnira u Zagrebu.

Kragujevčani su ujedno postali i prvi srpski klub koji se okitio titulom regionalnog vaterpolo šampiona otkako se igra zajedničko prvenstvo klubova iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Poseban pečat ovom trijumfu daje činjenica da je pobeda izvojevana u finalu protiv četvorostrukog pobednika ovog vaterpolo takmičenja.

Snašli su se Šumadinci bolje u prve dve četvrtine koje je obeležila rafalna paljba na obe strane, igra bukvalno gol za gol, u kojoj je viđeno čak 15 pogodaka.

Nijedan tim nije imao dva gola razlike u prvih 16 minuta, a Radnički je na pauzu otišao sa golom prednosti - 8:7 na krilima sjajnog Strahinje Rašovića.

Trener Juga Vjekoslav Kobešćak pokušao je na startu drugog poluvremena sa promenom golmana, ali je već u prvom napadu u nastavku Filip Janković trećim golom pokazao da Kragujevčani nemaju nameru da se zaustave na putu ka tituli.

Izgledalo je da će vaterpolisti Radničkog prelomiti utakmicu u poslednjem minutu treće četvrtine kada su golom Radulovića stekli dva gola prednosti (11:9), ali se uporni igrači Juga nisu predavali do samog finiša.

Radnički Kragujevac, vaterpolo Foto: Screenshot/Sport klub

Imali su vaterpolisti iz Dubrovnika dve šanse da povedu prvi put na meču pri rezultatu 12:12 u poslednjoj deonici, ali je posle sjajnih odbrana golmana Radničkog, Miličić efektnim lobom na drugoj strani četiri minuta pre kraja povisio na 13:12.

Potom i neverovatan promašaj igrača Juga Lončara sa dva metara, kada je bio sam sa golmanom Radničkog, a u sledećem napadu Strahinja Rašović je sa krila povisio na velikih 14:12.

Do kraja meča izabranici Uroša Stevanovića su se sjajno branili i zasluženo okitili prvom titulom prvaka Regionalne vaterpolo lige.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Marko Radulović sa četiri pogotka, tri je dao Filip Janković, dok se dva puta u strelce upisao Strahinja Rašović.

U borbi za treće mesto Jadran je pobedio zagrebačku Mladost sa 11:8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA