Održana petnaesta sednica Saveta za mlade: Ministar Udovičić diskutovao o važnim pitanjima

Poseban osvrt dat je na vakcinaciju mladog stanovništva

  • 1
Ministar Udovičić Foto: Tanjug

I danas je na Savetu za mlade, ministar Udovičić sa predstavnicima mladih i predstavnicima organa i institucija razmatrao inicijative i razgovarao o budućim aktivnostima u omladinskoj politici Srbije.

- Radom Saveta za mlade u kontinuitetu imamo aktivno učešće mladih u donošenju odluka po pitanjima koja su upravo u fokusu mladih. Razmena ideja, konkretizacija predloga i aktivnosti, s jedinstvenim ciljem poboljšanja položaja mladih temelj je ovog Saveta. Lično se zalažem da svaka sednica Saveta doprinese unapređenju rada, ali i delovanja svih članova, i da odavde svi zajedno kreiramo omladinsku politiku koja će biti implementirana tako da našim mladima i ubuduće unapređujemo sve uslove za život i rad u našoj Srbiji – izjavio je ministar Udovičić nakon 15. sednice Saveta za mlade.

Savet za mlade danas je doneo odluku o formiranju posebnog tela koje će se baviti struktuiranim dijalogom i Bonskim procesom kao izuzetno važnim segnemtima i usvojio zaključak o potrebi ulaska u proces izmena i dopuna Zakona o mladima.

Takođe, ministar Udovičić je uputio molbu svim članovima Saveta da svi punim kapacitetima mobilišu i pruže podršku mladima da pristupe vakcinaciji, ističući značaj vakcinacije mladih u borbi protiv pandemije.

Video: Aleksandar Stanojević po dolasku na Marakanu pred Večiti derbi: Nisam dobro spavao noćas!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA