≫ 

Bruka u Prijepolju: Sportski klubovi "bacali" narodni novac, sad moraju da vrate milione opštini

Neverovatno je šta se radi

  • 3
fudbal, lopta

Foto: Pixabay

Opštinsko veće u Prijepolju usvojilo je izveštaj Komisije za kontrolu trošenja budzetskih sredstava u oblasti sporta za prošlu godinu. Prema nalazu stručne Komisije, najveći broj sportskih kolektiva u gradu na Limu koji su dobili novac u 2020. godini, sredstva nisu opravdali ili su pare potrošili neosnovano, pa će morati novac da vrate u opštinsku kasu, dok će protiv odgovornih lica u tim klubovima biti pokrenuti sudski procesi.

Rad dvadeset sportskih kolektiva u prošloj godini, sufinansiran je iz opštinske kase sa 17.450.000.oo dinara. Iako su klubovi bili u obavezi da narodni novac troše u skladu sa važećim zakonskim propisima i dostavljenim revidiranim budžetima, to se nije desilo, pa će zbog toga u opštinsku kasu morati da vrate više od trećine dobijenih para.

- Komisija je konstatovala da značajna novčana sredstva klubovi nisu opravdali u skladu sa Zakonom o sportu, Pravilnikom i Zakonom o računovodstvu i budzetskom sistemu. Komisija je mišljenja da se sva neopravdana sredstva moraju vratiti u budžet - kategorična je Snežana Kijanović, predsednica Komisije za kontrolu trošenja budzetskih sredstava u oblasti sporta.

Komisija je ustanovila da je bilo klubova koji zbog pandemije sa korona virusom nisu imali sportska takmičenja, međutim to ih nije omelo da neopravdano potroše više od 3,5 miliona dinara na ime hranarine. Da apsurd bude veći, deo sportskih klubova ugovore sa Opštinom je potpisivao i novac dobijao bez dostavljenog revidiranog budžeta, što je suprotno Zakonu o sportu.

- Ako su pojedini klubovi odigrali samo par mečeva tokom sezone, onda su njihove aktivnosti bile znatno smanjene i dobar deo dobijenog novca su morali da vrate u budzet. Međutim umesto toga oni su isplaćivali hranarine, i to ne samo igračima već i službenim licima, sekretarima, generalnim sekretarima i ljudima koji rade kao obezbeđenje, što je potpuno protivzakonito - smatra član Komisije Luka Šuljagić.

Inače, čanovi Sportskog saveza Prijepolja su 24 sportska kluba i udruženja. Jedanaest sportskih klubova se takmiči u ligama, ostali klubovi i udruženja svoje aktivnosti obavljaju na raznim turnirima i sportskim manifestacijama.

Čelsi je doživeo potop u prošlom kolu kod kuće protiv VBA (2:5) što mu nije donelo ništa dobro u borbi za Ligu šampiona. Zato danas (18.30) na gostovanju bezbednom Kristal Palasu mora da zapne i juriša na tri boda, a kvota na dvojku je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kristal Palas - Čelsi.

I Real i Barselona uspeli su da se primaknu Atletiku u borbi za titulu, pa će večerašnji (21.00) El klasiko u Madridu biti veoma važan - poraz je katastrofa za obe ekipe, remi nikome ne odgovara! Kvota na keca je 2,85, na dvojku 2,45, dok je iks 3,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid - Barselona

Aktuelni šampion Engleske grčevito se bori za mesto u Ligi šampiona, a danas (16.00) mu u goste dolazi Aston Vila, koja je i dalje u igri za Ligu Evrope. Kec na Enfildu je 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Aston Vila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grad

    10. april 2021 | 10:01

    A kako CZ i PFC trose narodni novac..

  • 🔴🔵⚪

    10. april 2021 | 09:49

    Nemoguce. Mora da je neka greska u pitanju!

  • szss

    10. april 2021 | 10:11

    znaci , kad je milion vraca se..kad je 300 milona baceno kao na propali projekat koji sudije izvlace , to se ne vraca..toostaje narodu da posti i steze kais kako bi se neki kobajagi igraci i uprva sepurili po svjetskim destinacijama..samo zatvor srbiju spasava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA