≫ 

Milica Mandić i "iranski terminator" doneli Srbiji dva srebra na EP u tekvondou

Mahdi Hodabahši je zbog povrede bio lišen prave borbe za zlato

  • 0

Srpski reprezentativci u tekvondou Milica Mandić i Mahdi Hodabahši osvojili su srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Sofiji.

Kako je saopšteno, Mandićeva je u finalu izgubila od Rebeke Mekgovan iz Velike Britanije sa 20:14, i tako se okitila srebrnom medaljom u kategoriji do 73 kilograma.

U kategoriji do 87 kilograma, Hodabahšiju je u finalu protivnik bio Juri Kirčenko, a srpski tekvondista je usled teške povrede i iz poštovanja prema protivniku izašao na borilište i takmičenje završio osvajanjem srebra.

Hodabahši je nadimak Terminator dobio nakon zlata na Azijskim igrama 2014. i na Svetskom prvenstvu u tekvondou 2015. godine. Član naše reprezentacije postao je 2020. godine nakon što je oženio nekadašnju srpsku tekvondistkinju Tanju Tanacković.

- Tanju sam upoznao 2013. u letnjem kampu tekvondo kluba "Galeb" u Vrnjačkoj Banji i tad smo, nekako spontano, ušli u vezu. Prvi put kad smo sparingovali zajedno, izvela je moj omiljeni potez u tekvondou i odmah me osvojila. U tom trenutku znao sam samo nekoliko reči na engleskom, pa smo se sporazumevali preko internet prevodioca. Napišem nešto na persijskom i pokažem joj prevod na engleskom. Bilo je jako teško, ali sam se potrudio da naučim engleski kako bismo mogli da razgovaramo normalno - rekao je Iranac u intervjuu za Telegraf koji je dao prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA