≫ 

Najveći prevarant u istoriji sporta opet šokirao svet: Uz doping koristio i motor na Tur de Fransu!

Sa takvim tvrdnjama je u francuske medije izašao nekadašnji šef Anti-doping agencije Francuske

  • 0
lens armstrong

Foto: youtube/ESPN Marketing

Nekadašnji američki biciklista, koji je imao nekoliko skandala tokom svoje karijere, Lens Armstrong sada je otpužen da je koristio “tehnološki doping”, odnosno da je koristio motor tokom Tur de Fransa.

On je u međuvremenu ostao bez sedam titula pobednika prestižnog biciklističkog takmičenja, koje je osvojio između 1998. i 2011. godine, nakon što je sve javno priznao godinu dana kasnije. Sada se čuveni biciklista našao u središtu nove afere, pošto nekadašnji šef Anti-doping agencije Francsuke, Žan-Pjer Verdi tvrdi da je dokazano da je na prestižnoj trci on koristio i motor.

- Lens Armstrong je najveći prevarant, kompikovan je na svakom nivou, imao je specijalni tretman. Mnogi su mi rekli da ne bih smeo da obraćam pažnju na takve priče, da bih ostao sam u tome, ali ako su legende bazirane na nečemu... Pozvao sam sve specijaliste koje poznajem, čak ni oni nisu mogli da razumeju kako su takve performanse moguće čak i sa dopingom – rekao je Verdi.

Kao odgovor na sve te optužbe, stigao je snimak francuskih novinara na kojem se vidi kako Armstrong dodiruje zadnji deo svog bicikla tokom trke, navodno kako bi pokrenuo već ugrađeni motor. Takvi delovi su bili u prodaji još od 1998. godine, ali su bili zabranjeni na elitnom nivou takmičenja.

Motor inače teži oko 800 grama, a njegova snaga iznosi oko 500W, što je sasvim dovoljno da se pobede ostali konkurenti. Ima cilindričan oblik i povezan je sa brzinama pomoću žica, a kada se aktivira, počinje sam da okreće pedale.

Video: Denver poražen: Uzalud Jokićev novi tripl-dabl, spektakularne asistencije i moćno zakucavanje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA