≫ 

Suprotstavili se najgorim demonima i pobedili ih: Preživeli su najteže bolesti i vratili se sportu!

Insprisani najsvežijom pričom o Stefanu Čikiću prisetili smo se nekih sličnih slučajeva u svetu sporta

  • 0

Za vikend smo imali jednu fantastičnu vest. Stefan Čikić, nekadašnji omladinac i talenat Crvene zvezde koji se dve godine borio protiv leukemije, postigao je svoj prvi pogodak po povratku na teren.

Sada član Dinama iz Pančeva, koji se takmiči u Srpskoj ligi Vojvodina, upisao se u strelce u meču protiv Vršca.

Čikić je svojevremeno igrao za omladince Zvezde u važio je za jednog od najvećih talenata, da bi 2018. godine obelodanio da boluje od leukemije i da je bitke na terenu zamenio onim životnim.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Stefan Čikić (@stefancikic)

Inače, početkom 2020. godine pominjalo se da bi Čikić mogao da se vrati na Marakanu kao trener u omladinskoj školi, ali je odlučio i dalje da igra fudbal.

Njegova priča nije usamljena u svetu sporta. Imali smo mnoge sportiste koji su uspeli da pobede u nekim od najtežih životnih bitaka, oporave se od teških bolesti koje su ih zadesile i potom se vratili sportu i napravili fenomenalne rezultate i karijere.

Zbog toga smo i rešili da se prisetimo nekih od njih što možete videti u snimku na početku teksta.

Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/Ap

Ono što je interesantno jeste da je dosta sportista oboljevalo od kancera testisa, a sa ovom groznom bolesti su se borili i brojni poznati fudbaleri, od kojih su neki i danas aktivni. Tako je već sa 20 godina ovu bolest pobedio Arjen Roben, a posle nje na teren su se vraćali i legendarni španski golman Hoze Francisko Molina, te njegov kolega među stativama Herman Burgos, danas uzdanica Lacija Frančesko Aćerbi i mnogi drugi.

Kod nas je možda i najpoznatija priča fudbalera Milana Vilotića kome je, dok je bio kapiten Crvene zvezde, otkriven tumor na ramenu koji je izrastao u veličinu pesnice zbog čega je hitno operisan u Italiji i posle dugog procesa oporavka ne samo da se vratio fudbalu nego je napravio zavidnu karijeru igrajući za neke od najvećih švajcarskih klubova poput Grashopersa i Sent Galena.

Milan Vilotic Foto: MN Press

U svetu je dobro upamćena i borba Erika Abidala kome je najpre uklonjen tumor sa jetre posle čega se vratio fudbalu i sa Barselonom igrao u finalu Lige šampiona i podigao "ušati" pehar. Ipak, ubrzo mu se bolest vratila i jedino rešenje je bila transplantacija jetre koju mu je na kraju donirao njegov rođak.

Kajl Kjurik, košarkaš koji igra za Barselonu je 2015. imao čak tri operacije na mozgu kako bi mu bio uklonjen tumor, a potom se vratio na teren, bio i MVP finala španske lige i sa uspehom i dalje igra.

Kajl Kjurik Printskrin/Instagram/KingKK_L1C4

Još jedan srpski sportista se suočio sa zloćudnom bolesti. U pitanju je bivši atletičar Milan Ristić koji je nakon najvećeg uspeha u karijeri i državnog rekorda koji je postavio na 60 metara saznao da ima rak testisa. Operisan je i nakon skoro dve godine borbe i hemoterapija uspeo je da pobedi u najvažnijoj životnoj bitki i vrati se atletici na neko vreme, ali je potom i završio karijeru aktivnog sportiste.

Milan Ristić Foto: ASS

Kao što rekosmo, ovakvih primera je mnogo, a koga smo mi još izdvojili možete pogledati u snimku iznad.

Video: Svi gresi Srđana Obradovića: Dosije fudbalskog arbitra osuđenog na zatvor zbog nameštanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA