≫ 

Rukometašice ubedljive protiv Slovačke u prvom meču baraža za odlazak na SP

Naše devojke odigrale odlično drugo poluvreme i obezbedile lepu prednost pred revanš u Srbiji

  • 3
Katarina Krpež Šlezak Foto: MN Press

Rukometašice Srbije pobedile su na gostovanju Slovačku sa 26:19 u prvom meč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, koje će se od 1. do 19. decembra održati u Španiji.

Revanš meč igra se u sredu u Beogradu,a plasman će obezbediti ekipa koja bude imala bolji skor iz dva meča. Zato je svaki gol bitan, jer ako ista razlika bude u Beogradu gleda se ko je više golova dao na strani.

Jovana Kovačević je predvodila Srbiju sa 8 golova, dok je Katarina Krpež Šlezak dala 6. Odlično je igrala Jovana Risović golman naše selekcije koja je skinula nekoliko čistih zicera.

Može se reći da su naše devojke napravile ogroman korak ka odlasku na Svetski šampionat, jer su trijumfovale na gostovanju. Sada ostaje da to potvrde u drugom meču.

Srbija je pobedu osigurala boljom igrom u drugom poluvremenu, posle egala u prvih 30 minuta (10:11). Kada su naše devojke smanjila greške u napadu i promašene šanse vrlo brzo su došle do dva gola prednosti (13:15)

Slovačka se borila, ali naše devojke su pojačavale pritisak i igrale brže i agresivnije pa je već u 55. minutu bilo plus 5 (18:23) čime je meč definitivno prelomljen.-

Kristina Liščević Foto: MN Press

TOK MEČA:

II POLUVREME

60. min: 19:26 KRAJ

55. min: 18:22 Srbija igra sigurno sa mnogo manje grešaka nego u prvom poluvremenu. Sada imamo četiri gola prednosti koja održavamo na pet minuta do kraja.

47. min: 16:19 Mnogo bolja igra naše reprezentacije u nastavku, dobra odbrana, brzi kontranapadi

40. min: 13:15 Srpkinje imaju dva gola viška, počele su bolje da igraju.

33. min: 11:11 Slovakinje dolaze do izjednačenja odmah na početku drugog poluvremena.

Mađarska Srbija rukomet žene Foto: Tanjug/AP

I POLUVREME

30. min: 10:11  Dosta grešaka su napravile naše devojke, ali to je možda i logično jer je dosta bitan meč, a i imaju novog selektora, koji sigruno nije mnogo menjao taktiku, ali je imao neke novine. Promašile su čak tri sedmerca, imale tri izgubljene lopte, ali ipak imaju prednost. Krpež ima 4 gola, Cvijić i Radojević po dva.

15. min: 6:4 Slovakinje su iskoristile greške naše selekcije i uspele da steknu osetniju prednost, ali su naše devojke uspela da vrate egal. Odlično brani Jovana Risović koja ima 6 odbrana

5. min 1:2 Srbija je odlično krenula sa dva brza gola i jednim izborenim sedmercem koji je Lavko promašila.

Video: Ovako su srpske rukometašice slavile negativne testove na kovid pred meč sa svetskim prvakinjama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA