≫ 

Rukometašice Srbije: Želimo još jednu pobedu i plasman na SP

Revanš meč sa Slovačkom na programu je u sredu od 18 sati u SC Voždovac

  • 0
Ženska rukometna reprezentacija Srbije Foto: Youtube.com

Rukometašice Srbije Dragana Cvijić, Jovana Stoiljković i Jovana Risović, pred drugi duel sa Slovačkom u baražu za Svetsko prvenstvo, očekuju još bolje izdanje i pobedu za plasman na takmičenje.

Ženskoj rukometnoj reprezentaciji Srbije nedostaje još jedan korak da se nađu na smotri najboljih reprezentacija sveta u Španiji od 1. do 19. decembra ove godine, a sedam golova prednosti iz prvog susreta sa Slovačkom daje razlog za optimizam pred drugi meč, koji se igra sutra od 18 sati u SC Voždovac na Banjici.

Rukometašica Dragana Cvijić očekuje potvrdu kvaliteta.

- Spremamo se kao da je prva utakmica, kao da nismo tamo dobile sedam razlike. Mislim da je to pravi put i pravi način. Pogotovo danas u rukometu može svako svakog da pobedi. Treba da odigramo bolji meč, druga je utakmica i više smo na okupu. Verujem da ćemo prikazati mnogo kvalitetniju igru nego u Slovačkoj u prvom poluvremenu. Drago mi je što igramo u Beogradu, na Banjici, posle dužeg vremena. Sad smo osetile kako igraju, kako napadaju, mi imamo novi sistem, trebalo je vremena da se navikne i uigra, da pomognemo novom selektoru i on nama. Ide sve pravim tokom, treba da bude bolje nego u prvom susretu i verujem da hoće - rekla je Cvijić za sajt RS S.

Dragana Cvijić Foto: MN Press

Kako kaže, prisutna je dobra atmosfera i velika motivisanost da se nađu u Španiji.

- Posle neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, svi želimo sa pobedom da završimo ovu sezonu i da počnemo novu sa pobedama. Bilo je teško vratiti se posle marta meseca i početi sve iz početka, nadam se da ćemo sve da prebolimo sa Svetskim prvenstvom i da probamo u Španiji da napravimo nešto lepo".

Jovana Stoiljković veruje da će se uz dobru energiju svi ciljevi ostvariti.

- Trebalo nam je malo vremena da se uklopimo sa novim selektorom i novim radom, ovih par dana posle prvog meča sa Slovačkom daje nam mogućnost da napredujemo, da se uigramo još bolje i budemo još spremnije za novu utakmicu.

Značiće nam uloga domaćina, mislim da ćemo biti još bolje nego u Slovačkoj. Sada će nam biti lakše jer ćemo moći da se prilagodimo igri protivnika, kao i taktici koju priprema selektor. Svaka promena donosi sa sobom novu energiju, to se desilo i sa nama. Mi smo stvarno željni rada i trudimo se da ispunimo sve zadatke koje trener postavi pred nas - rekla je Stoiljković.

Jovana Stoiljković Foto: MN Press

Golman reprezentacije Jovana Risović spremna je za nove izazove pred borbene Slovakinje.

- Pre svega, srećne smo što smo ostvarile pobedu i napravile veliki iskorak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo. Nismo zadovoljni igrom u potpunosti i nadam se da ćemo popraviti to već sutra u revanšu. Ali mislim da je sve to normalno jer došao je novi trener i nametnuo novi sistem koji devojke treba da prihvate i za to treba vremena. Očekujem da ćemo sutra prikazati bolju igru i u budućnosti kroz neka nova okupljanja mislim da će se odraziti taj novi način rada.

- Možda nam je malo lakše jer nemamo taj rezultatski pristisak, ali svakako treba da pokažemo dobru igru i borbenost. Iako nismo uspeli da prihvatimo sve elemente novog sistema, trudimo se da borbenošću i zalaganjem to nadomestimo. Uz dobar pristup nadam se da ćemo sa još jednom pobedom otići u Španiju - kaže Risović.

Da selekcija Slovačke nije lak protivnik imale su prilike da se uvere u prvom susretu.

- Videli smo da nikako ne odustaju, od prvog minuta su ušle veoma čvrsto u utakmicu, imale su tu neku energiju, ali to je i bilo za očekivati. Nismo očekivale lak meč, to su i ispunile, verujem da ni sutra neće odustati. Mislim da je kvalitet na našoj strani, ali to treba da dokažemo i opravdamo i u ovoj drugoj utakmici - rekla je ona.

Saradnja sa Urošem Bregarom i Brankom Jovanović se posle kluba nastavila i u reprezentaciji.

Video: Ovako su srpske rukometašice slavile negativne testove na kovid pred meč sa svetskim prvakinjama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA