≫ 

Nekada se bežalo od srpskog dresa, a sada? Ovi sportisti su odjavili druge da bi igrali za Srbiju!

Naši nacionalni timovi su dobili pojačanja i u fudbalu, rukometu, vaterpolu i nekim drugim sportovima

  • 1

Nekada smo žalili što neki sportisti srpskog porekla nisu hteli da igraju za zemlju iz koje potiču oni ili njihovi roditelji i preci, međutim, čini se da se taj trend menja u poslednjih desetak godina.

U poslednjoj deceniji prošlog veka i prvoj deceniji 21. veka žalili smo za brojnim "gastarbejterima" koji su se ipak opredeljivali da igraju za zemlje u kojima su rođeni ili odrasli i koje su im sve pružile.

Tako smo tugovali za Markom Arnautovićem, Markom Marinom, Danijelom Nestorom, Goranom Dragićem i drugima, a da ne pominjemo čak i neke sportiste iz Srbije koji su prihvatali državljanstva drugih nekih, finansijski moćnijih ili ekipno kvalitetnijih zemalja.

Ipak, sada bismo mogli da kažemo da se situacija prilično promenila. Evo pre samo nekoliko dana je rukometna reprezentacija Srbije dobila pojačanje iz Francuske.

Dragan Pešmalbek Foto: RSS

Momak po imenu Dragan Pečmalbek, od oca Francuza i majke Srpkinje, koji je upisao i nekoliko nastupa za nacionalni tim Francuske koji se smatra najboljim na svetu već godinama, na kraju se ipak odlučio da u budućnosti brani boje zemlje porekla svoje majke, odnosno, obukao je dres Orlova.

Ali on nije jedini, ni u poslednje vreme, ni u poslednjih desetak i više godina. Tako su naši nacionalni timovi dobili pojačanja i u fudbalu, rukometu, vaterpolu i nekim drugim sportovima.

Koji su to sportisti rođeni u inostranstvu, a na kraju izabrali da nose dres Srbije, možete pogledati u videu na početku teksta.

Video: Preživeli su najteže bolesti i vratili se sportu: Suprotstavili se najgorim demonima i pobedili ih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan Dzigurski

    21. april 2021 | 12:15

    U redu je to sto hoce da igraju za Srbiju ali danas se u citavom svetu mnogo trguje sa tim igranjem za reprezentacije, nekada se znalo ko moze za koga da igra a globalizacija je dovela do toga da jedan igrac danas moze da bira izmedju dve ili tri drzave za koju da se opredeli. Nema mnogo emocija kao nekada nego se gleda najbolja ponuda, skoro kao u klubovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA