Rukometašice uništile Slovačku u revanšu i potvrdile plasman na Svetsko prvenstvo!

Sjajna igra izabranica Uroša Bregara

  • 0
Ženska rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Srbija je na Svetskom prvenstvu u rukometu! Naše dame su i u revanšu veoma lako uspele da savladaju Slovačku (32:25), te da na taj način samo potvrde trijumf koji su ostvarile u prvom meču. Nisu ni u jednom momentu dozvolile rivalkama da priđu i da na taj način ugroze plasman na planetarnu smotru.

Mada je Srbija imala sedam golova prednosti iz prvog duela, opuštanja nije smelo da bude. I nije ga ni bilo, gošće su večeras pružile častan otpor, nisu se obrukale, ali su opet poražene istom marginom kao u prvom meču, pa će naše dame putovati u Španiju predstojećeg decembra.

Novi selektor, Uroš Bregar kojem je ovo bila prva akcija sa rukometašicama je uspešno debitovao, može da bude jako zadovoljan i da polako počne da se sprema za ono što ga čeka na zimu. Dovoljno je to vremena da se popravi ono što nije štimalo, a takvih stvari je bar protiv Slovačke bilo malo. Odnosno, bilo je problema u napadu, gde su se promašivali ziceri i brzopleto gubila lopta.

Rezultat u prvom poluvremenu je šetao od jednog do tri gola razlike za Srbiju, a nakon uvodnih 30 minuta bilo je samo plus jedan za naše rukometašice. Međutim, nastavak su dobile veoma ubedljivo, Bregar je dao šansu i onima koji nemaju toliku minutažu, a i te dame su opravdale očekivanja. Na kraju, ubedljiva pobeda i overen plasman na peto vezano Svetsko prvenstvo za Srbiju.

Video: Miljković se previjao i udarao u zemlju od bolova: Jedva izbegnuta teža povreda na Karađorđu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA