Ministar Udovičić poručio mladima: “Vakcinišite se za život, za slobodu, za zagrljaje!“

Građani Srbije mogu da biraju između četiri dostupne vakcine – Sinofarm, Sputnjik V, Fajzer i AstraZeneka

  • 9
Ministar Udovičić

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Ministarstvo omladine i sporta uz pomoć Ministarstva zdravlja danas je u Beogradu organizovalo akciju vakcinacije mladih u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Sve vreme uz mlade, koji su došli da podrže borbu protiv kovida-19, bio je ministar Vanja Udovičić.

- Cilj Ministarstva omladine i sporta je da motiviše mlade da se vakcinišu, jer to je preduslov da se u naše živote vrate sve one stvari koje najviše nedostaju upravo mladima – zagrljaj, druženje, okupljanja, izlasci, odlasci na utakmice, koncerte, u pozorište, na putovanja. Mladost je neustrašiva, ima svoje potrebe i uživanja, ali zato i jeste posebna, pa danas odavde pozivamo sve mlade da nam se priključe, da bi ponovo imali sve one osmehe, doživljaje, avanture, žurke, traženja i davanja, a vakcinacija je upravo preduslov svemu tome. Nakon Beograda bićemo i u drugim gradovima Srbije da pokažemo da mladi prepoznaju motive kako da pobedimo ovu pošast. Zato ne čekajte, već se vakcinišite – za život, za slobodu, za zagrljaj, pune amfiteatre, hale, stadione, pozorišta – rekao je Udovičić.

Ministar se ovom prilikom još jednom prilikom zahvalio svim doktorima i medicinskim radnicima na svemu što rade i borbi za svaki život. Takođe, Udovičić je naglasio da su ministar zdravlja Lončar, premijerka Brnabić i predsednik Vučić omogućili ono što gotovo nijedna zemlja nije, a to je da svim, pa i mladi Srbije, danas imaju izbor svih vakcina i time mogućnost da sačuvaju svoje, ali i zdravlje drugih.

Video: Srbin video moć najboljeg NBA šutera, Denver pao: Jokić čuo pokliče MVP, MVP, ali za Karija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA