Ovo je hit! Milica Mandić u slobodno vreme pomaže ocu u kupovini, otkrila mu trik koji koriste mladi

Milica Mandić, naša najbolja tekvondistkinja, nedavno je Srbiji donela novu medalju, osvojivši srebro na Evropskom prvenstvu u tekvondu u Sofiji, a ovih dana srpska reprezentativka radi nešto potpuno drugačije

  • 2

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Milica Mandic (@mandic_milica)

U pauzama tokom priprema za predstojeću Olimpijadu, Milica provodi dane sa svojom porodicom a nedavno smo je posetili i videli kako svom ocu Predragu, pokazuje kako da plaća Visa karticama putem Apple Pay usluge.

- Tokom pandemije dosta razmišljam kako roditelje da naučim da se što manje izlažu nepotrebnom fizičkom kontaktu. Naučila sam ih da plaćaju beskontaktno, bez PIN koda, ali isto tako i da poručuju online. Sada sam rešila da naučim tatu kako da plaća mobilnim telefonom – kaže Milica.

Plaćanje mobilnim uređajima moguće je na svakom prodajnom mestu koje podržava beskontaktno plaćanje karticom, tačnije plaćanje bez PIN koda. Jedini uslov je da banka, koja je izdala karticu, podržava neki od mobilnih novčanika.

Istraživanje "Biram digitalno" koje je kompanija Visa sprovela nedavno, pokazuje sve veću svest građana Srbije o potrebi primene modernih tehnologija. Skoro četvrtina potrošača u Srbiji svakodnevno koristi pametni telefon za plaćanje i obavljanje transakcija, dok 41 odsto svih ispitanika planira da koristi takvu opciju u budućnosti.

Miličin otac, Predrag, kao i mnogi stariji sugrađani, iako redovno koristi mobilni telefon za online kupovinu nije znao da sa istim uređajem može platiti i u trgovini. Zato je naša šampionka rešila da mu pokaže koliko je to lako i bezbedno a ujedno poziva i sve mlade ljude da pomognu roditeljima u tranziciji na sigurnija, digitalna plaćanja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA