≫ 

Srpski vaterpolisti jure trofej Evrokupa

Ekipa "srpskog" Solnoka se sprema za revanš meč finala Evrokupa

  • 0
Vaterpolo Srbija - Crna Gora, Duško i Gojko Pijetlović Foto: Marko Todorović

Preostala su dva dana do revanš utakmice finala Evro kupa, u koju ekipa Solnoka ulazi sa tri gola prednosti. Tim, koji sa klupe predvodi Živko Gocić, a u kojem igraju Filip Filipović, Duško Pijetlović i Radomir Drašović, pobedu protiv ekipe OSC (14:11) je već zaboravio. Jednoglasni su u oceni da je potrebno ući u revanš meč kao da prednosti nema.

- Otkako smo završili prvu utakmicu, do mene stiže pitanje da li su tri gola dovoljna. Odgovor je vrlo jednostavan – jesmo stvorili prednost, ali o tome ne treba da razmišljamo, već da odemo u Budimpeštu i da pokušamo da na gostujućem bazenu savladamo OSC. Samo sa takvom pripremom i takvim stavom možemo da odigramo dobro i da osvojimo Evro kup - kaže Živko Gocić, trener Solnoka.

Gocić hvali kompletnu ekipu na dosadašnjem radu, a posebno ističe doprinos srpskih igrača.

- Moram da pohvalim celu ekipu za sve šta su do sada uradili, naši igrači su dali veliki doprinos celoj sezoni, sva trojica su nosioci igre kako u bazenu, tako i van njega. U Budimpešti će biti teška utakmica, probaćemo sve da uradimo da osvojimo prvi trofej u sezoni“.

Filip Filipović svestan je koliko je važno ne razmišljati o prvoj utakmici finala Evro kupa.

-Do sada sam, nažalost imao priliku da budem u situaciji da branimo neku prednost i da sa tim stavom uđemo u bazen. To nije dobro. Svesni smo i naših, ali i njihovih kvaliteta, biće teško, ali je ova ekipa pokazala da ima znanje i da prema prikazanim igrama u bazenu do sada, može da se nada dobrom meču u subotu - kaže Filip Filipović.

Atmosfera u ekipi Solnoka je veoma dobra i dobra je energija među igračima.

- Sve zavisi od nas i rezultat i igra. Poznajemo se odlično, verovatno mađarski igrači međusobno još bolje. Probaćemo da se fokusiramo na nas same, na našu igru, ali i na pojedine protivničke igrače koje moramo da zaustavimo u subotu - ističe Filipović.

Solnok je i prvi finalista prvenstva Mađarske.

- Pobedili smo u meču protiv BVSC 11:7 i obezbedili plasman u finale. Bili smo prvi na tabeli, igrali sa četvrtom ekipom, a ove godine je sistem prenošenja bodova iz regularnog dela, pa smo mi prvi finalisti. Nećemo se ovde zaustaviti, ne igraju se tako često finala, ali probaćemo i da osvojimo prvenstvo. Čekamo protivnika OSC ili Ferencvaroš - zaključuje Živko Gocić.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA