Srpkinja osvojila zlato u praktičnom streljaštvu: Ovaj ekstremni sport je samo za one najhrabrije

Sport u kom je mentalna spremnost bitnija od one fizičke

  • 6
Miona Badžević-Anđelković streljačica

Foto: Peter Anderson

Miona Badžević-Anđelković, srpska takmičarka u praktičnom streljaštvu, osvojila je ovog vikenda zlato na međunarodnom takmičenju u ovoj disciplini u Tuzli.

U razgovoru za "Klix.ba", Badžević-Anđelković je otkrila i kako se obrela u ovoj disciplini, te je objasnila koliko su i sami treninzi zahtevni.

- Ovaj sport mi se veoma sviđa, jer u svakom trenutku koristite mozak i mišiće. Ovde nije toliko stvar u fizičkoj koliko u mentalnoj spremnosti. Džabe vama ako ste spremni u teretani ili možete da istrčite maraton, ukoliko ovde dođete i ne možete da popamtite mete ili ne možete održati koncentraciju četiri, pet ili šest sati koliko traje takmičenje.

- Morate biti pod punom koncentracijom, ne samo jer rukujete vatrenim oružjem i poštujete sva stroga pravila, već što u svakom trenutku morate da razmišljate o sledećem koraku, koju metu pogađate i slično. Vi sami osmišljate najbolju strategiju za vaš nivo preciznosti, fizičke spreme i stil pucanja.

Što se tiče treninga, Miona Badžević-Anđelković je rekla:

- Većina nas se dovija za treninge, a ovde postoje dva segmenta. Jedan je trening na suvom gde se vrši manipulacija oružjem bez pucanja i bez metaka, te trening na strelištu ili u streljani, gde se podrazumeva ispaljivanje određenog broja metaka. Srećna sam kada imam jedan ili dva treninga sedmično.

Osim u praktično streljaštvo, Beograđanka je zaljubljena i u ekstremne sportove. Jedina je test vozačica motorne dakse u Evropi, a takođe vozi i "wakeboard", dok je pre 15-ak dana osnovala prvi ženski streljački klub u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cava

    9. maj 2021 | 21:16

    Bravo cestitam!

  • Map

    9. maj 2021 | 22:12

    Jos kad drzava nebi toliko uslovljavala sa raznim glupostima u vezi oruzja pa da se vise mladih ljudi moze posvetiti tom sportu a ne samo pripadnici mupa i vojske

  • Soko

    10. maj 2021 | 07:54

    Bile samo 2 takmičarkenu toj kategoriji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA