≫ 

Ministar Udovičić dodelio stipendije najboljim sportistima: Zajedno činimo tim za istorijske pobede

Ministar Udovičić je u svom obraćanju stipendistima čestititao na sportskim rezultatima

  • 1
Vanja Udovičić Foto: Ministarstvo omladine i sport

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je danas više od 400 ugovora o stipendiranju vrhunskim sportistima, koji su ostvarili značajne međunarodne sportske uspehe i time na najbolji način predstavljali Srbiju u svetu.

Ministar Udovičić je u svom obraćanju stipendistima čestititao na sportskim rezultatima i istakao da će im Ministarstvo omladine i sporta i ubuduće biti najjača podrška i oslonac.

- Biti sportski stipendista u zemlji šampiona, čini vas najboljima od najboljih. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da vas podržava svakoga dana, da sa vama proslavlja medalje, ali i da sportski pruži ruku i kada imate teške dane, jer samo zajedno činimo tim za ponos, tim za istorijske pobede, tim kojim se cela Srbija ponosi. Posebno se ponosimo što ste i u vremenima izazova pokazali nesalomiv sportski duh, pridržavali se svih pravila, trenirali u uslovima društvene izolacije, izlazili na terene bez publike, i pored svega toga, ostali šampioni i nastavili niz uspeha. Uvereni smo da ćete uvek našu Srbiju predstavljati na najbolji mogući način i da ćete nas još mnogo puta obradovati velikim uspesima - istakao je u svom obraćanju ministar Udovičić.

U ime stipendista obratili su se mladi vaterpolo reprezentativac Đorđe Vučinić, vlasnik evropskog rekorda 2019. godine Petar Milenković i Zorana Arunović, koja nas je mnogo puta do sada obradovala najsjajnijim odličjima. Oni su podelili svoja bogata sportska iskustva sa novom generacijom stipendista i istakli da je čast i privilegija danas biti sportski stipendista u Srbiji.

Dodeli sportskih stipendija prisustvovali su i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović.

Video: Na njih smo se ložili kad smo bili klinci: U pubertetu njihove mečeve i nastupe nismo propuštali!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ak47

    11. maj 2021 | 19:45

    Bravo Vanja.Samo da se zna da nisu svi sportisti dobili stipendiju! Neki nemaju za gorivo i hranu!Vi znate i nista necete da pomognete! Ovo je tuzno vise!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA